Brand in Antwerpse stationsbuurt onder controle

Nieuws | De uitslaande brand die vrijdagochtend uitbrak in een leegstaand pand vlak bij het station Antwerpen-Centraal is na enkele uren van bluswerken onder controle geraakt. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, die nu begint af te schalen maar ter plaatse blijft voor nabluswerk. De omgeving wordt nog niet meteen vrijgegeven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pendelaars en andere voorbijgangers werden deze ochtend opgeroepen om de stationsbuurt indien mogelijk te mijden, omdat de brandweer veel ruimte nodig had om de brand in het volledig door andere bebouwing ingesloten pand in de Vestingstraat te kunnen bestrijden. De ingangen van Antwerpen-Centraal aan de kant van de aangrenzende Pelikaanstraat werden zelfs afgesloten.

Omstreeks 10.45 uur kon de brandweer melden dat het vuur volledig onder controle is. "We schalen nu af van zeven voertuigen naar vier", zegt woordvoerster Marie De Clercq. "Dat wil zeggen dat er nog zowat 30 mensen van de brandweer aanwezig zijn." Uit voorzorg zal de Vestingstraat en omgeving nog even afgesloten blijven voor het verkeer.

De brand zou beperkt zijn gebleven tot één pand. De precieze omvang van de schade en de oorzaak van de brand worden nog onderzocht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top