Deze week in De Allerslimste Mens: "We zullen je nooit vergeten"

Films |

Champagne en dure sigaren! ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ viert een jubileum en tovert zich om tot de 'Allerslimste'. Tien weken lang verwelkomen we de meest compacte, vaakst gebruikte en charmantste BV-breinen opnieuw op onze schermen. Pickx kijkt in uw plaats, zodat u ook al eens een aflevering mag missen. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Soms is het leven, en bij uitbreiding ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’, één grote Griekse tragedie. De ene dag heers je over Sparta, ben je gastheer voor fantastische, bombastische feesten, de volgende dag ben je je vrouw kwijt en moet je tien jaar oorlog gaan voeren tegen Troje om wraak te kunnen nemen.

Gilles Van Bouwel kent het zeker. Dinsdag en woensdag liet hij zich opmerken in sterke finalespelletjes tegen Joke Emmers en Lieven Scheire. Koelbloedig, veel weten, alles wat een mogelijke kandidaat op eindwinst - dachten wij toen - kan gebruiken. Maar donderdagavond stopte de goede reeks. In die finale waren de vragen en Bart Cannaerts van een nieuw, hoger niveau. Drie afleveringen blijkt het eindstation voor de winnaar van 2016. Goed, maar waarschijnlijk wel te weinig voor de finaleweken.

Van ijs in de aderen naar de zon in huis. Mijn god, Joke Emmers zorgt voor geweldige televisie en ongetwijfeld ontelbare glimlachen in huiskamers. De actrice met 101 talenten, een aanstekelijke lach en geen schaamte – op de goede manier dan - kleurde twee uitzendingen, maar dat hadden er voor ons meer mogen zijn. Een stoomtrein, Eminem, de beste ‘zatte pose’: Joke Emmers is het antwoord.

De Sterkste Kandidaat

Beste lezers, we moeten ons verontschuldigen bij Bart Cannaerts. Vaste lezers van deze rubriek weten dat we hem vorige week vervloekten nadat hij Lisa Smolders klopte. Deze week gooien we met rozen. Drie dagen op rij winnen, bravo. De vierde dag na twee rondes nog maar op 77 seconden staan, met 120 seconden achterstand op Gilles, en tóch nipt tweede worden voor diezelfde Gilles. Weinig doen het hem na, of voor. Zeven afleveringen lang is hij al onbetwistbaar sterk, met maar liefst vier overwinningen. Slim, slimmer, Cannaerts.

De Moeilijkste Vraag 

We beschreven het al, de eindronde op donderdag was er één met scherpe tanden. In een aflevering waar verder amper antwoorden bleven liggen, kregen de kandidaten Waalse kranten, Delcroix, Jose Saramago, Vlaamse gemeenten met een ‘N’ en Paul Vermeiren voor de kiezen. Wie zich nu in het haar krabt: Paul Vermeiren was de Belgische boogschutter die op de Olympische Spelen in Atlanta net naast het podium viel. “We zullen je nooit vergeten”, waren de iconische woorden van reporter Frank Raes. Bij deze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top