Grootste koorfestival van Vlaanderen strijkt neer in Genk

Muziek | Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vindt het Internationaal Koorfestival Vlaanderen-Genk, het grootste koorfestival in Vlaanderen, in Genk plaats. De C-mine site wordt omgevormd tot een "Zin(g)In Limburg". Aan het volledig vernieuwde koorfestival nemen 60 internationale en Vlaamse koren deel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met het nieuwe festival wil de organisatie, samen met de Limburgse koorfederatie en Koor&Stem Limburg, de provincie Limburg op de kaart zetten, klinkt het. Voces8, wereldtop van vocale ensembles, zal het festival openen op vrijdagavond. Zaterdag zal helemaal in het teken staan van de wedstrijd waaraan 11 geselecteerde internationale koren zullen deelnemen.

Koen Vanmechelen heeft LABIOMISTA uitzonderlijk opengesteld voor een Nocturne op zaterdagavond. Acht internationale koren die deelnemen aan de wedstrijd, brengen er in het feeëriek verlichte kunstdomein muziek in symbiose met de kunstwerken. Ook het kunstatelier Piet Stockmans, de Barenzaal, de compressorenhal, het labyrint, en de gerestaureerde mijnkerk van Winterslag vormen locaties waar tientallen koren zullen optreden.

Op zondag wordt tijdens het festival de hele C-mine site omgevormd tot een "Zin(g)In Limburg". Meer dan 50 Vlaamse koren en muziekgroepen zullen zondagnamiddag samen met de wedstrijdkoren de volledige site inpalmen. Koorliefhebbers kunnen er terecht voor optredens in allerlei genres: van klassiek tot pop, van romantiek tot zeemansliederen, van topniveau tot meezingers, klinkt het nog.

Kers op de taart moet zondag de festivalhymne "Allen samen" worden op het einde van de namiddag. Meer dan 1.500 koorzangers zullen op het C-mine plein samen de festivalhymne meerstemmig brengen, ondersteund door een symfonische begeleiding.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top