Boston schorst coach Ime Udoka volledig seizoen

Basketbal | Boston Celtics heeft zijn coach Ime Udoka donderdag een schorsing voor het hele NBA-seizoen 2022-23 opgelegd vanwege "schendingen van de gedragslijn" binnen de club. "Een beslissing over zijn toekomst bij de Celtics na komend seizoen volgt op een latere datum", zo klinkt het. Volgens Amerikaanse media verwijt de clubleiding Udoka een relatie met een vrouwelijk staflid.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 45-jarige Udoka leidde afgelopen seizoen de Celtics voor het eerst sinds 2010 naar de finale van de NBA-play-offs. Daarin waren de Golden State Warriors met 4-2 te sterk. Het was zijn eerste seizoen als hoofdcoach. Amerikaanse media melden dat assistent Joe Mazzulla wordt aangesteld als interim-coach.

Udoka verontschuldigde zich in een kort statement: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan onze spelers, de fans, de hele Celtics-organisatie en mijn familie omdat ik hen in de steek heb gelaten. Het spijt me dat ik het team in deze moeilijke situatie heb gebracht en ik aanvaard de beslissing van het team. Uit respect voor alle betrokkenen zal ik verder geen commentaar geven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top