Belgisch tintje voor toren die tijdelijk hoogste van Afrika wordt

Nieuws | In de Marokkaanse stad Salé, nabij Rabat, wordt momenteel de hoogste toren van Marokko afgewerkt. Tot concurrerende projecten in Egypte en Ivoorkust klaar zullen zijn, zal de toren in Salé een tijdlang de hoogste van het Afrikaanse continent zijn. Volgend jaar trekken de eerste bewoners in de toren. Voor de draagstructuur tekende de Belgische bouwgroep Besix.

Door Belga

Deel dit nieuws

Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel en Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) kon donderdag tijdens een werfbezoek vaststellen dat de toren intussen zijn hoogte van 250 meter bereikt heeft. De wolkenkrabber, 55 verdiepingen hoog, werd ontworpen in de vorm van een raket, met het idee om vanop 50 km afstand gezien te kunnen worden. Er zijn kantoren, luxe-appartementen, een luxehotel en bovenaan een VIP-appartement en een observatorium.

Aanvankelijk werd de kost van de werken geraamd op 350 miljoen euro, vandaag is dat al 500 miljoen euro. Daarvoor wordt onder meer gewezen op de pandemie en de stijging van de kosten, bijvoorbeeld voor het containertransport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top