Bondscoach Rob Page zag Wales zich terug in de wedstrijd knokken: "Wij geven nooit op"

UEFA Nations League | Na een degelijke eerste helft mochten de Rode Duivels donderdagavond met een 2-0 voorsprong gaan rusten en leek de wedstrijd gespeeld tegen Wales. Na de rust knokten de bezoekers zich echter weer in de wedstrijd, scoorden ze snel de aansluitingstreffer en zo brachten ze de Belgen toch weer aan het twijfelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kan niet anders dan trots zijn op mijn spelers", stak de Welshe bondscoach Rob Page na de wedstrijd van wal. "België kwam een pak sterker voor de dag dan bij onze vorige confrontatie in juni, terwijl wij vijf sleutelspelers misten. We startten de wedstrijd heel erg goed, maar slikten al snel een tegendoelpunt. We wilden agressief zijn en hoog druk zetten, maar dat kwam er niet uit. Bij de rust hebben we bijgestuurd en lieten we ons dieper inzakken, met een 5-4-1. Zo scoorden we de aansluitingstreffer. Wij geven nooit op, zo zijn mijn spelers nu eenmaal. Dat ligt in hun karakter. Dat hebben ze in deze Nations League bewezen tegen Nederland en België."

Mits een zege zondag in het thuisduel tegen Polen, verzekert Wales zich in extremis nog van het behoud in de hoogste divisie. Een belangrijke schakel wordt dan Gareth Bale, die in Brussel op de bank startte. "Gareth startte niet vanwege al dat reizen. Er was ook het uurverschil met Los Angeles en hij kon niet meetrainen met ons. Het zou gekkenwerk geweest zijn hem hier aan de aftrap te brengen. Het plan was hem vanavond zo weinig mogelijk minuten te geven, met het oog op zondag. Dan staan de zaken er anders voor."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top