KBVB zet ex-internationals Kompany, Vermaelen en Dembélé in de bloemetjes

Rode Duivels | Vlak voor de aftrap van de uitwuifwedstrijd tegen Wales, zowat twee maanden voor de start van het WK in Qatar, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdagavond de voormalige internationals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé gehuldigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het drietal kwam het veld op om de toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion toe te spreken en kreeg felicitaties van CEO Peter Bossaert.

Het duel tegen Wales is de laatste match van de Duivels op Belgische bodem voor het WK in Qatar (20 november-18 december). Na de match brengt Oscar and the Wolf de afterparty op gang met een liveversie van het officiële WK-lied Warrior. In en rond het stadion warmen de traditionele supportersanimaties de fans op voor de match. De Rode Duivels draven op in hun gloednieuwe, vlammende WK-shirts.

Vincent Kompany speelde zijn laatste van 89 interlands in juni 2019 tegen Schotland (3-0 zege). Hij is intussen trainer van de Engelse tweedeklasser Burnley, na een eerdere passage bij Anderlecht.

De met 2-1 verloren kwartfinale op het EK van vorig jaar tegen Italië was de laatste van 85 interlands van Thomas Vermaelen. Hij stopte in januari van dit jaar met voetballen en werd assistent van bondscoach Roberto Martinez.

Mousa Dembélé (82 caps) kwam in september 2018 in de 0-3 zege bij IJsland voor het laatst in actie voor de Rode Duivels. Hij besloot dit voorjaar te stoppen met voetballen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top