DOK Leipzig met vier documentaires uit Vlaanderen

Films | Vier documentaires uit Vlaanderen zijn uitgenodigd voor DOK Leipzig (17-23 oktober), een van de belangrijkste internationale festivals voor documentaire en animatie in Duitsland. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht.

Door Belga

Deel dit nieuws

'Love is Not an Orange' van Otilia Babara, een Moldavische filmmaker die in Brussel werkt en woont, gaat in wereldpremière in de nieuwe Panorama-sectie voor films over Oost-Europa. In deze coproductie richt de filmmaker haar blik op haar geboorteland Moldavië, waar begin jaren '90 veel moeders het land verlieten om geld te verdienen voor hun gezin. Om hun fysieke aanwezigheid te vervangen en hun afwezigheid minder pijnlijk te maken, communiceerden ze met elkaar door middel van dozen gevuld met geschenken.

Daarnaast zijn drie korte documentaires uit de derde lichting van Ket & Doc geselecteerd voor het jeugdfilmprogramma: 'Licht' van Sarah Lederman, 'Goals' van Florinda Ciucio en 'Bgirl Badli' van Charlotte De Cort. Deze producties gingen in februari in première op het JEF festival en werden nadien uitgezonden op Ketnet en VRT NU.

De openingsfilm van het festival is 'No Dogs or Italians Allowed', een stop-motion van de Franse regisseur en scenarioschrijver Alain Ughetto. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van DOK Leipzig dat een lange animatiefilm als openingsfilm wordt gekozen. In zijn film vertelt Ughetto het leven van zijn grootouders uit Noord-Italië tot hun migratie naar Frankrijk in de eerste helft van de 20e eeuw.

'No Dogs or Italians Allowed' is een Belgische coproductie, met onder meer een inbrengt van Lux Lugit Film en RTBF.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top