Inter rekent op Romelu Lukaku om de crisis te bezweren

Serie A | Internazionale wist afgelopen zomer Romelu Lukaku terug naar Milaan te halen. Zijn start was degelijk, maar nadien viel ‘Big Rom’ uit met een spierblessure. In de topper tegen AS Roma kan de spits zijn wederoptreden vieren en Inter kan hem heel goed gebruiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku begon het seizoen met een goal en assist in drie wedstrijden. Inter boekte in die matchen een zes op negen, maar na zijn blessure ging het van kwaad naar erger met de Italiaanse topclub. Inter haalde een 6 op 12 en staat daardoor op een teleurstellende zevende plaats met vijf punten minder dan leider Napoli.

Lukaku werd hard gemist

Edin Dzeko verving Lukaku, maar hij kan dit seizoen nog niet echt overtuigen met een goal en twee assists in zeven wedstrijden. Lukaku, die op training uitviel met een dijbeenblessure, wordt heel erg gemist door coach Simone Inzaghi. De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport is van mening dat het team snakt naar de terugkeer van Lukaku.

"Zonder de Belgische reus hebben de Nerazzurri hun leiderschap verloren. Alleen zal Romelu Lukaku, hoe geweldig hij ook is, het tij niet alleen kunnen keren. Hij heeft geen magische toverstaf en de groep zal collectief sterker moeten worden. De mogelijke terugkeer van Lukaku tegen AS Roma zal het team echter een boost geven. Voor zijn blessure leek alles richting de spits te gaan en het is het doel om met het grote wapen (Lukaku, nvdr.) de tegenstander te vernietigen."

Lukaku versus Mourinho

Lukaku keerde vorige zomer terug naar Inter, aangezien hij op een zijspoor zat bij Chelsea. De Italiaanse topclub kende twee geweldige jaren toen hij er eerder speelde en in zijn laatste seizoen won hij er de landstitel. Vorig seizoen wist AC Milan de titel te pakken en Lukaku wil dit seizoen Inter weer naar prijzen loodsen. De matige start met 12 op 21 zorgt ervoor dat er veel druk staat op de topper tegen AS Roma.

Een extra pikant detail: AS Roma wordt geleid door José Mourinho en dat is de coach die het vele jaren geleden niet echt zag zitten met Lukaku bij Chelsea. In het seizoen 2017-2018 werkten ze weer samen bij Manchester United. ‘The Special One’ maakte van Lukaku zijn nummer één in de spits en ondanks alle kritiek die Lukaku er kreeg, scoorde hij toch 27 keer in 51 wedstrijden en deelde hij 9 assists uit. Mourinho, na het winnen van The Treble nog steeds een legende bij Inter, loodste AS Roma voorlopig naar een zesde plaats met dertien punten. Beide ploegen moeten dus winnen, waardoor we mogen hopen op een leuke pot voetbal. Met daarbij een belangrijk rol weggelegd voor Lukaku?

Het programma van speeldag 8 in de Serie A via Eleven Sports:

Zaterdag 1 oktober

Zondag 2 oktober

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen door op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top