Federer speelt dubbel met Rafael Nadal in laatste match van zijn carrière

Sport | Roger Federer speelt vanavond in de Laver Cup, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, dubbel aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal. Dat maakten de organisatoren van het toernooi in Londen bekend. Hun tegenstanders zijn de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vorige week maakte de 41-jarige Federer bekend dat hij na de Laver Cup zijn carrière beëindigt. Vanwege knieproblemen kwam hij niet meer in actie sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon in juli 2021. Die knieproblemen verhinderen hem ook in het enkelspel op de Laver Cup uit te komen. Hij wilde wel graag nog een dubbelspel afwerken.

Op de Laver Cup, die komend weekend in Londen plaatsvindt, neemt Team Europa het op tegen Team Wereld. De kapitein van Team Wereld, John McEnroe, en de toernooidirectie zijn het eens met het plan van Federer. De zes spelers van elke ploeg moeten normaal gezien een of twee van de voorziene negen enkelwedstrijden spelen.

Roger Federer won in zijn carrière twintig grandslamtoernooien en 103 ATP-toernooien. Hij stond 310 weken op de eerste plaats van de ATP-ranking.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top