Dit zijn de elf Rode Duivels die wellicht starten tegen Wales

Sport | België mag nog een klein beetje hoop koesteren om de Final Four van de Nations League te bereiken, maar dan moet er vanavond om 20u45 wel worden gewonnen van Wales. Bondscoach Roberto Martinez kiest wellicht voor de volgende elf namen om aan de partij te beginnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Wales is de laatste match van de Belgische nationale ploeg vooraleer ze in november afzakken richting Qatar om er het WK af te werken. Thibaut Courtois neemt zijn plaats onder de lat weer in, nadat Simon Mignolet, Koen Casteels en Matz Sels de laatste zeven wedstrijden afwerkten.

De doelman van Real Madrid zal ook vaststellen dat de defensie toch wat zorgen baart. Dedryck Boyata is out voor de match tegen Wales en Jason Denayer komt vanwege een gebrek aan wedstrijdritme ook niet in aanmerking voor een basisplaats. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn zekerheden in de driemansdefensie, maar Martinez zoekt nog naar een ideale derde pion. Leander Dendoncker, die in juni tegen Polen een goede indruk achterliet op die positie, is een grote favoriet om te starten. Al zou Timothy Castagne ook een optie kunnen zijn.

Zekerheden op het middenveld

Op het middenveld zal er niet veel veranderen. Axel Witsel doet het bij Atlético Madrid zeer goed als centrale verdediger, maar bij de Rode Duivels is hij een onbetwistbare titularis als defensieve middenvelder. Youri Tielemans staat wellicht aan zijn zijde, ook al kent die een moeilijke start van het seizoen bij Leicester City. De ex-speler van Anderlecht moet na moeilijke maanden bij de nationale ploeg dringend zijn niveau opkrikken. Kevin De Bruyne is uiteraard een certitude op het middenveld.

Op de rechterflank lijkt Thomas Meunier weer helemaal de oude te zijn. Hij doet het momenteel zeer goed bij Borussia Dortmund, met Timothy Castagne en Alexis Saelemaekers als zeer goede back-ups. Aan de linkerzijde is Yannick Carrasco ook een certitude, aangezien Thorgan Hazard stilaan op een zijspoor is geraakt bij Borussia Dortmund.

Eden Hazard zoekt minuten

Tot slot is er het aanvallende compartiment, waar er ook de nodige vraagtekens zijn. Eden Hazard is nog altijd een zorgenkind, aangezien hij ook dit seizoen amper aan de bak komt bij Real Madrid. Hij zal met een gebrek aan wedstrijdritme deze interlandperiode aanvatten en Roberto Martinez lijkt ook te beseffen dat Hazard geen 90 minuten op topniveau aankan. “Het zal afhangen van het verloop van de partij, maar 60 minuten zou ook al goed zijn”, aldus Martinez. Leandro Trossard heeft wel genoeg ritme en is zeer goed bezig in de Premier League. De ex-speler van KRC Genk lijkt zich stilaan in de basis te hebben geknokt.

In de spits is er de afwezigheid van Romelu Lukaku. Zijn plaats zal worden ingenomen door Michy Batshuayi, die met 25 goals in 46 interlands goede cijfers kan voorleggen. Hij scoorde op 11 juni in Cardiff nog tegen Wales. Al is er met Loïs Openda nog een aanvaller die in een goede vorm verkeert. De 22-jarige spits is bij RC Lens zeer goed aan het seizoen begonnen met 4 doelpunten in 8 competitiewedstrijden.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen België en Wales op donderdag 22 september vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top