6 feiten die je nog niet wist over 'Pitch Perfect'

Films | Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat 'Pitch Perfect' in première ging in Los Angeles. De film over het ietwat speciale a-capellakoor kon meteen op fans over de hele wereld rekenen. Er kwamen zelfs twee vervolgen! Dit zijn een paar feiten die je vast nog niet wist over 'Pitch Perfect'. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Het plot was losjes gebaseerd op een boek

A capella is een cultuurvorm op zichzelf. Mensen die het doen zijn vaak enthousiast en gaan helemaal op in hun hobby. Daarom besloot Mickey Rapkin, een journalist bij GQ, zich te verdiepen in de wereld van competitieve a capella. Hij goot zijn studie in een boek 'Pitch Perfect: The Quest for College a Cappella Glory'. Dat boek diende losjes als inspiratie voor de film uit 2012, maar het plot met Beca en Fat Amy is wel volledig anders. Rapkins boek gaat voornamelijk over drie teams. De Tufts Beezlebubs inspireerden de Treblemakers in de film en de Bellas waren gebaseerd op de Oregon Divisi. Als laatste zijn er nog de Virginia Hullabahoos. Zij inspireerden geen team, maar kregen wel hun eigen cameo.


2. Debuut voor scenarioschrijfster én regisseur

Een combinatie van een eerste scenarioschrijver en een eerste regisseur? De verwachtingen bij de studio waren duidelijk hooggespannen voor 'Pitch Perfect', anders hadden ze dit waarschijnlijk niet laten gebeuren. Jason Moore had afleveringen van televisieshows als 'Dawson's Creek' en 'Everwood 'geregisseerd, maar dit was zijn eerste film. Kay Cannon is dan weer de enige scenarioschrijfster van 'Pitch Perfect'. Het is toevallig ook haar eerste scenario. Al moet wel gezegd worden dat ze al gekend was in de komediewereld. Cannon was al schrijfster voor de serie '30 Rock' voordat 'Pitch Perfect' uitkwam. 

3. Humor voor zangtalent

De a-capellagroepen zingen en dansen veel, maar de film is eerst en vooral een komedie. Bij de casting besloot het productieteam dus dat de komische vaardigheden belangrijker waren dan het muziektalent. Hun doel was om acteurs te casten die de mensen zonder problemen aan het lachen konden brengen en dan maar te hopen dat ze ook een aardig potje konden zingen en dansen. Gelukkig moesten de acteurs niet onvoorbereid aan hun rol beginnen, want voor de opnames kregen ze allemaal een a-capellaworkshop die maar liefst een maand duurde. 

4. Rebel 'Fat Amy' Wilson improviseerde continu

Wilson had al wat aandacht gekregen voor haar rol in 'Bridesmaids', maar 'Pitch Perfect' was een belangrijkere rol voor de actrice. Blijkbaar was haar auditie zo goed dat ze de job daar en dan meteen kreeg. En het castingteam maakte de juiste keuze, want ze konden volledig vertrouwen op Wilsons komische vaardigheden tijdens de opnames. Volgens co-ster Brittany Snow improviseerde de actrice zelfs de meeste van haar teksten. Wilson en Adam DeVine improviseerden zelfs hun hele verhaallijn samen, want hun romance stond initieel niet in het script.

5. 'Pitch Perfect' won awards

'Pitch Perfect' was niet bepaald Oscar-waardig, maar een paar andere awardshows waren grote fans. Namelijk de MTV Movie Awards en de Teen Choice Awards. Met name Rebel Wilson kwam als grote winnaar uit de bus. Ze nam Best Breakthrough Performance van MTV mee naar huis en Choice Movie Actress: Comedy van de Teen Choice Awards.

6. Het hitnummer 'Cups' stond niet in het script

Zelfs als je de film nog nooit gezien hebt, ken je het nummer 'Cups', en misschien zelfs de bijpassende choreografie met de beker. Het was het liedje waarmee Beca auditie deed om bij de Bella's te mogen zingen. Al moest ze dat eigenlijk doen met een compleet ander nummer: 'I'm A Little Teacup'. Ze leerde het nummer 'Cup' echter online en de filmmakers waren direct overtuigd. "Ik wist niet hoe ik 'I'm a Little Teacup' moest spelen, dus godzijdank hebben ze dat veranderd", onthulde Kendrick in een interview. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top