Het verhaal achter 'Warrior': het WK-lied van Oscar and The Wolf

Muziek | Het WK nadert en het officiële volkslied van onze Rode Duivels is gekozen. 'Warrior', van Oscar and the Wolf, moet ons nationale team naar de overwinning stuwen. Proximus Pickx vertelt je het verhaal achter dit pakkende nummer. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 31-jarige artiest Oscar and the Wolf trad donderdagavond op tijdens de wedstrijd van de Duivels tegen Wales in het Koning Boudewijnstadion in de Nations League. Het was de laatste thuiswedstrijd van België voor het vertrek naar Qatar

De Belgische zanger, die eigenlijk Max Colombie heet, verraste de weide van Pukkelpop vorige maand door aan het einde van zijn set zijn nieuwe single 'Warrior' te onthullen. Enkele dagen geleden maakte de Belgische voetbalbond bekend dat net dat liedje België zal steunen op het WK


Een lied voor iedereen

Het motiverend en modern nummer zal ons team stimuleren om het beste van zichzelf te geven. "Het is een muzikaal juweeltje, een unieke combinatie van hedendaagse r&b en elektropop", luidt het persbericht. Naast het aanstekelijke ritme past 'Warrior' perfect bij het thema. De tekst moedigt ons aan onszelf te overtreffen, elke strijd te overwinnen en altijd hoger te mikken. Of het nu op het veld is voor onze nationale kampioenen of in ons persoonlijk leven. 

"'Warrior' moest een anthem zijn over het veroveren van de wereld, maar het werd veel meer dan dat. Soms zijn onze grootste triomfen in het leven ook de momenten waarop we onszelf moeten overwinnen. Dit nummer is voor iedereen die ergens voor vecht. Ik hoop dat het ook het vuur van onze Rode Duivels zal aanwakkeren tijdens de Wereldbeker!", zei de zanger, die nog maar een paar maanden geleden toegaf te kampen met angst en depressie.

Het lied is ook goedgekeurd door onze bondscoach. Roberto Martinez had uitgelegd dat "net als voetbal, muziek de kracht heeft om emoties over te brengen. Hij voegde er nog aan toe: "Ik werd verliefd op dit nummer zodra ik het hoorde. We willen vechten in de edele zin van het woord, niet alleen op het voetbalveld, maar in het leven in het algemeen." 

Onze Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op 23 november, de tweede tegenstander wordt Marokko op 27 november. De laatste groepswedstrijd wordt op 1 december gespeeld tegen Kroatië, de regerend wereldkampioen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top