Deinze heeft verlengingen én "te gemakkelijke penalty" nodig in Croky Cup

Challenger Pro League | Na een moeizame start in de Challenger Pro League ging KMSK Deinze woensdagavond op het veld van tweedenationaler Bocholt op zoek naar een bekeropsteker. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het bezoekje aan het nummer zestien van 2e Nationale B duurde namelijk net wat langer dan verwacht. Deinze kwam vlak voor rust nog wel op voorsprong via De Belder, maar in de tweede helft kwam de Limburgse thuisploeg fel opzetten.

Deinzedoelman Miras en het doelhout leken de makke Tigers toch nog over de streep te trekken, maar in de slotminuten scoorde Mathei alsnog de verdiende gelijkmaker voor Bocholt.

Deinze moest dus in extremis nog vol aan de bak in de verlengingen tegen een team dat bloed geroken had. Toch slaagden de Oost-Vlamingen erin om Bocholt af te houden en zelf nog een beslissende goal te scoren via (alweer) De Belder. Die goal kwam er evenwel vanop de strafschopstip na een fase die ook na de match nog voor de nodige discussies zorgde.

Ontgoochelde thuisploeg 

Zo liet Bocholt via de clubwebsite niet na om de ref met de vinger te wijzen omdat ze zichzelf benadeeld voelden bij enkele penaltyfases. "We verwachten geen partijdige scheidsrechter, dat hebben we nooit gedaan en zullen we ook nooit doen, maar waarom toch besluit ie aan de ene kant geen penalty te fluiten – bij de underdog, de club die de profclub een lastige avond kan bezorgen – en aan de andere kant – een aangeschoten bal – dan toch wel? Het leek ons vanavond vaak te gemakkelijk."

Het zal De Belder alvast worst wezen. De 'all-time topschutter' van 1B scoorde eindelijk zijn eerste twee goals van de nieuwe voetbaljaargang en tankt zo vertrouwen nadat hij een moeizame competitiestart kende en de laatste weken zelfs uit de basisploeg verdween.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top