Junioren zien geen uitgesproken topfavoriet op het WK wielrennen

Wielersport | Vlad Van Mechelen, Jens Verbrugghe, Duarte Marivoet, Maxence Place en Sente Sentjes zijn de Belgische vertegenwoordigers bij de heren junioren op het WK in Wollongong. "Dit jaar is er geen uitgesproken topfavoriet", klinkt het bij de selectie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Remco Evenepoel was de laatste Belg die het WK-goud veroverde, bij de junioren, in 2018 in Innsbruck. Daarvoor was Jasper Stuyven in 2009 aan het feest. België heeft een sterke selectie in Wollongong en dromen mag. "We starten hier met ambitie. Dat moet ook als land met een grote wielertraditie. We gaan proberen om er iets mooi van te maken", aldus Vlad Van Mechelen die door zijn ploegmaten naar voren werd geschoven als kopman tijdens een persmoment.

Wat die ambitie dan precies is, werd in het midden gelaten. "We willen ons tonen en een goede uitslag rijden."

"Vlad is onze kopman', benadrukte Duarte Marivoet, "het is aan ons om hem aan een goede uitslag te helpen. Hij is voor ons een grote kanshebber, dus wij gaan hem daar in steunen."

"Dat is een compliment", aldus Van Mechelen, "maar officieel is dat nog niet besproken. Ik ga alleszins mijn best doen. We hebben met de ploeg allemaal het EK gereden, dat is een vergelijkbare wedstrijd met dit WK. We weten waar we aan toe zijn en we hebben allemaal genoeg internationale ervaring."

Dankzij die kennis weten de Belgen dat er geen sprake is van een uitgesproken topfavoriet. "Er zijn een aantal namen die steeds terugkomen", meent Van Mechelen, "vorig jaar had je met Per Hagenes (de latere wereldkampioen) en Romain Grégoire een paar topfavorieten, nu is dat niet het geval. "Als ik er toch enkele moet noemen: de Duitser Emil Herzog, het sterke Franse blok met Paul Magnier en Thibaud Gruel, de Nederlander Benno Huising, de Portugees Antonio Morgado en de Zwitser Jan Christen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top