Mis deze films en programma's niet tijdens het weekend!

Films | Hoera, het is vrijdag! Na een drukke werkweek is niets leuker dan te kunnen relaxen in je zetel en een boeiende film of televisieprogramma te bekijken. Proximus Pickx geeft je enkele voorstellen voor dit weekend!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Heizel 1985

In 'Heizel 1985' blikt Frank Raes terug op het Heizeldrama, één van de grootste rampen in de voetbalgeschiedenis. Op die noodlottige 29 mei 1985 braken er rellen uit voor de Europa Cup-finalewedstrijd van Liverpool tegen Juventus. Engelse supporters bestormden het neutrale vak, dat met Juventus-supporters was gevuld. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven, waaronder 34 Italianen, en raakten honderden mensen gewond. Presentator Frank Raes praat deze keer in Turijn met Italiaanse slachtoffers en getuigen van het drama.

Bekijk ‘Heizel 1985’ op vrijdag 23 september om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

I, Robot

Wie in de jaren 90 de carrière van Will Smith volgde, zou nooit hebben durven denken dat de komiek zich in de volgende jaren zou toespitsen op thrillers, biopics en sciencefictionfilms. Toch is dat gebeurd, en onder meer in 'I, Robot' zet hij op een zeer overtuigende wijze de hoofdrol van rechercheur Del Spooner neer. Spooner moet in het Chicago van de jaren 2035 een moord op een robotfabricant onderzoeken. De speurder komt er al gauw achter dat een intelligente supercomputer aan robotten de opdracht geeft om de wereld te veroveren. 

Bekijk ‘I, Robot’ op vrijdag 23 september om 23u00 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zaterdag: Niet schieten

De film brengt een hommage aan de slachtoffers van de Bende van Nijvel door de kijker mee te nemen in de zoektocht naar gerechtigheid van Albert Van den Abiel. De grootvader van David Van de Steen verloor bij de aanslag op de supermarkt Delhaize in 1985 zijn zoon, schoondochter en kleindochter. David werd van kortbij neergeschoten door een van de bendeleden. De beklijvende wijze waarop Jan Decleir de hoofdrol van grootvader Albert vertolkt in dit drama over de aanslagen van de Bende van Nijvel, maakt deze film de moeite om te kijken. 

Bekijk ‘Niet schieten’ op zaterdag 24 september om 22u00 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Interstellar

Deze sciencefictionfilm neemt ons mee naar de nabije toekomst, waarin aanhoudende droogtes, hongersnood en natuurrampen de mensheid bedreigen. Voormalig NASA-piloot Joseph Cooper reist met een team vrijwilligers in een ruimteschip voor een zoektocht naar een wormgat in de buurt van de planeet Saturnus. Wanneer ze door het wormgat reizen, moeten ze een levensvatbare planeet vinden die een nieuwe thuis kan vormen voor de mensheid. Dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn als ze eerst hadden gedacht.

Bekijk ‘Interstellar’ op zaterdag 24 september om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zondag: My life as a Rolling Stone

In de tweede aflevering van deze documentaire vertelt Keith Richards over zijn lange carrière als eerste gitarist bij The Rolling Stones. Richards schreef niet alleen talloze rock'n'roll-nummers maar belichaamde ook het concept: hij had een liederlijk leven met vele vrouwen en drugsgebruik. Inmiddels is de man wat gekalmeerd, al gaf hij in een recent interview nog toe dat hij af en toe alcohol en cannabis gebruikt.

Bekijk ‘My life as a Rolling Stone’ op zondag 25 september om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

UEFA Nations League-wedstrijd Nederland-België

Deze zondag speelt het Nederlandse elftal de laatste wedstrijd in de poulefase van de Nations League tegen de Rode Duivels. Het ultieme doel voor beide ploegen is om de Final Four te bereiken, maar uiteraard staat een derby der Lage Landen natuurlijk ook garant voor kijkplezier. Voor onze nationale voetbalploeg is het oppassen geblazen, want in de groepsfase hebben de Nederlanders de Rode Duivels onverbiddelijk verslagen met 1-4. 

Bekijk de Nations League-wedstrijd Nederland-België op zondag 25 september om 20u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Je favoriete programma gemist? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top