Ons elftal van de week

Challenger Pro League |

Lierse Kempenzonen weet, na een twaalf op twaalf, opnieuw wat verliezen is. Na zes speeldagen is het spannend aan de top van het klassement, maar ook onderaan staan de teams dicht bij elkaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nul is van het bord voor Dender. De rode lantaarn ging met 0-2 winnen bij provinciegenoot Deinze en pakt zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Deinze-doelman Ortolá moest zich na 18 minuten al volledig strekken om een kopbal van Çukur uit zijn doel te houden, maar tien minuten later werd hij wel geklopt door de kopbal van Rasjel. Het duurde lang voor Deinze echt kon reageren. De Belder probeerde het na een uur met een afstandsschot en Carcela raakte de paal. De Denderse netten bleven schoon en de 0-2 van Lallemand besliste de match helemaal een kwartier voor tijd. Dender blijft wel laatste, maar ziet de kloof met de voorlaatste Deinze verkleinen tot een punt.

RSCA Futures draait goed mee in de Challenger Pro League. Na zes speeldagen staan de jongens van Anderlecht derde op twee punten van leider Lierse Kempenzonen. RSCA Futures ging zelfs winnen op het veld van de leider. De Lierse-verdediging kreeg geen vat op Stassin, die met een hattrick de matchwinnaar was. De 17-jarige spits begon eraan in de twaalfde minuut. Met snelle dribbels en acties was hij iedereen te snel af. Van Acker maakte tien minuten later opnieuw gelijk met een prachtig geplaatst schot. Lang konden de Pallieters niet genieten van de 1-1, want Stassin legde al snel de 1-2 binnen. Net na de rust mocht de spits van paars-wit zijn derde binnentrappen vanop de stip en ook Rocha werkte aan de overkant een strafschop binnen. Het is al het achtste doelpunt van de Lierse-spits maar het levert zijn team geen punten op, want de 2-3-score veranderde niet meer.

Met een zes op zes leek de trein van Beveren helemaal op de rails te staan, maar met een gelijkspel tegen Club NXT wordt die trein nu toch weer wat afgeremd. Engels opende al vroeg de score met een heerlijk kanonschot. Beveren probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een half uur hingen de bordjes weer in evenwicht na een eigen doelpunt van Otasowie, die enkele minuten daarvoor nog de held was nadat hij een poging van Ribeiro van de lijn keerde. Kort na de rust was de situatie helemaal omgekeerd. Edmundsson zette goed voor, Maderner werkte zijn derde van het seizoen binnen. De jonge Bruggelingen werden na de 1-2 de gevaarlijkste ploeg. Engels toverde opnieuw een knalhard schot uit zijn sloffen, maar trof de paal. Kort daarna was het wel raak voor Club NXT, dankzij een prachtige solo van Talbi. Met een punt erbij blijft Beveren wel zicht hebben op de top van het klassement.

Jong Genk leek voor het eerst sinds de eerste speeldag nog eens op weg naar winst. Geusens scoorde in de 67e minuut de 0-1 op het veld van RWDM. Heris haalde Rommens neer in de zestien en gaf Geusens de kans om vanop elf meter zijn tweede van het seizoen binnen te schieten. De Brusselaars creëerden een karrevracht aan kansen maar de verlossende gelijkmaker kwam er pas in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. In de 96e minuut zette Chalouk een dribbel in en na mooie combinaties werkte hij zelf de actie af. 1-1 en het dak van het Edmonds Machtens-Stadion ging eraf.

Het is een wisselvallig seizoen voor Beerschot tot dusver, maar door de nederlaag van Lierse Kempenzonen staan de Ratten wel op twee punten van de leider. Beerschot won met 1-2 op het veld van Virton. Abdallah bracht de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong. De bezoekers moesten nog lang wachten op de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft kon Baeten de ban breken met een rake kopbal. Terwijl Beerschot zocht naar de voorsprong werd het ei zo na 2-1 aan de andere kant. Anne kreeg te veel vrijheid bij een snelle aanval, maar de Virton-spits schoot op de lat. Wat niet lukte voor Anne lukte wel voor Van den Bergh, een kwartier voor tijd kopte hij de beslissende 1-2 tegen de touwen.

Lommel kon zich naast Lierse-Kempenzonen hijsen aan de top van het klassement, maar dan moest eerst gewonnen worden van SL16 FC. De Luikse jeugd had na een één op zes ook wel zin in de drie punten. Standard begon het beste aan de wedstrijd en werd daarvoor ook beloond met de 0-1 na 22 minuten. Çanak speelde Ziani aan in de zestien die met zijn snelle voeten het leer hard voorbij de Lommelse doelman knalde. Lommel kon niet meer gelijkmaken en moet tevreden zijn met een vierde plek die het deelt met Beveren, SL16 FC en RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top