Zwitserland pakt wereldtitel in Mixed Relay op WK wielrennen, Belgische team achtste

Wielersport | Quinten Hermans, Nathan Van Hooydonck, Pieter Serry, Julie De Wilde, Valerie Demey en Jesse Vandenbulcke zijn als achtste geëindigd in de Mixed Relay op het WK wielrennen in het Australische Wollongong. Het Belgische team klokte na 28,2 km een tijd van 35:36.61. De wereldtitel ging naar Zwitserland (33:47.17), voor Italië (+2.92) en Australië (+38.40).

Door Belga

Deel dit nieuws

Favoriet Nederland kreeg met pech af te rekenen. Bauke Mollema kreeg kort na de start te maken met een vastgelopen ketting. Annemiek van Vleuten raakte direct na haar vertrek, nog bij het op gang trappen, de controle kwijt over haar fiets en kwam hard ten val. Het Nederlandse team finishte toch nog als vijfde, op 51.93 van winnaar Zwitserland.

Het winnende Zwitserse team bestond uit Mauro Schmid, Stefan Kung, Stefan Bissegger, Elise Chubby, Marlen Reusser en Nicole Koller.

Bij de gemengde ploegentijdrit werken de mannen de eerste 14,1 km af, het tweede deel is vervolgens voor de vrouwen.

Zwitserland volgt op de erelijst Duitsland op. In 2019, bij de eerste organisatie van de gemengde ploegentijdrit door de Internationale Wielerbond (UCI), won Nederland. Het Belgische team werd in 2019 negende (op elf landen) en in 2012 zevende (op dertien landen).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top