Jens Verbrugghe: "Menselijke fout"

Wielersport | "Het is spijtig wat er gebeurd is." Dat heeft Jens Verbrugge op een persmoment van de Belgische selectie verklaard naar aanleiding van het WK voor junioren. "Ik kwam naar dit WK met een goeie conditie en wou proberen om het goed te doen, maar dan valt dit voor."

Door Belga

Deel dit nieuws

Verbrugghe kwam woensdag terug op het incident tijdens de tijdrit van dinsdag toen zijn fiets vlak voor vertrek werd afgekeurd. "Na het EK in Portugal heb ik mijn fiets teruggestuurd naar mijn ploeg om die klaar te zetten voor de rest van het seizoen. Daar is mijn crankstel veranderd, wat ik niet wist. Nadien heb ik een maand op die tijdritfiets getraind met een versnelling van 53 (in plaats van de toegelaten 52). Ik heb dat niet gevoeld. Ook in de tijdrit in Aubel heb ik met die versnelling gereden. De fiets werd er gecontroleerd, dus ik dacht dat alles in orde was."

"Tijdens de check-up voor het WK, twee, drie uur voor de wedstrijd, had niemand iets opgemerkt", gaat hij verder, "maar tijdens een laatste controle vlak voor de tijdrit werd de fiets afgekeurd. Plots moest ik met een reservefiets rijden van Ridley. Mijn resultaat was dan ook niet goed. Dit is heel spijtig en het komt door een menselijke fout, deels mijn fout ook, een die ik niet heb gemerkt. Maar goed, dat is gebeurd, het is voorbij en ik moet nu proberen om de knop om te draaien en mentaal klaar te geraken voor de wegrit."

"Ik hoop dat het lukt om opnieuw fris te zijn tegen vrijdag", aldus Verbrugghe. "Dit kruipt in het hoofd, maar de conditie is goed en ik wil dat graag laten zien. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top