LIV-golfers willen ook punten verdienen voor wereldranglijst

Sport | De spelers van de LIV Golf Series, dat gefinancierd wordt door investeerders uit Saoedi-Arabië, hebben dinsdag een brief verstuurd naar de Official World Golf Rankings (OWGR), de organisatie die de officiële wereldranglijst in het golf verzorgt. De spelers van de dissidente supercompetitie eisen dat de punten die ze op LIV-toernooien verdien(d)en ook verrekend worden in het wereldklassement, wat momenteel niet het geval is.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een wereldranglijst zonder LIV-spelers is incompleet en onjuist", schreven ze in hun brief aan Peter Dawson, CEO van de OWGR. Volgens hen is de huidige situatie te vergelijken met het weren van België, Engeland en Argentinië op de FIFA-ranking. "We verzoeken u een juiste beslissing te nemen en de resultaten van de LIV Golf-evenementen op te nemen in de berekeningen van de ranglijst. Dat is niet enkel in het in het belang van de integriteit van de ranglijst, maar ook in het belang van de sport. Iedere week die voorbijgaat zonder de inclusie van LIV-spelers ondermijnt de historische waarde van de OWGR", valt er nog te lezen.

De brief werd ondertekend door de 48 LIV-golfers die vorig weekend deelnamen aan het toernooi in Chicago, inclusief huidig nummer drie van de wereld Cameron Smith en de voormalig nummer een Dustin Johnson. "Het niveau tijdens een LIV-toernooi is minstens even hoog als dat van een PGA-toernooi. Dat weten we omdat we in beide circuits gespeeld hebben", schreven ze.

De wereldranglijst is belangrijk omdat ze bepaalt welke spelers gekwalificeerd zijn voor de Grand Slam-toernooien. Eerder dit jaar konden enkelen onder de huidige LIV-golfers nog deelnemen aan de US Open en de British Open (gewonnen door Cameron Smith), aangezien het LIV-circuit zich pas na deze twee majors ten volle ontplooide.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top