ATP Metz - David Goffin sneuvelt in eerste ronde

Sport | David Goffin (ATP 62) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Franse Metz (hard/534.555 euro).

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgische nummer 1 verloor met tweemaal 6-3 van de 37-jarige Fransman Gilles Simon (ATP 175), die een wildcard had gekregen. Het staat nu 3-3 in de onderlinge ontmoetingen. Goffin won het ATP-toernooi van Metz in 2014.

Goffin lijkt dus niet opnieuw gelanceerd, na zijn twee zeges in drie wedstrijden vorige week in de groepsfase van de Davis Cup Finals. De Luikenaar is al even op de sukkel. Na zijn kwartfinale op Wimbledon werd Goffin in Washington, Montreal, Cincinnati, Winston-Salem en op de US Open meteen uitgeschakeld.

Qualifier Zizou Bergs (ATP 134) stond eerder op de dag in de eerste ronde tegenover Nikoloz Basilashvili (ATP 36), het vijfde reekshoofd. Bergs leek op weg de Georgiër uit te schakelen. Hij leidde met 6-4 en 2-1 in hun eerste onderlinge duel, maar moest vervolgens opgeven met een rugblessure.

Sander Gillé en Joran Vliegen komen in het dubbelspel in actie. Ze ontmoeten in de eerste ronde de Brit Lloyd Glasspool en de Fin Harri Heliovaara, samen het tweede reekshoofd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top