Vijf boeiende weetjes over Tom Felton en de ‘Harry Potter’-saga

Films | Op 22 september viert de Britse acteur Tom Felton zijn 35ste verjaardag. Ter gelegenheid van zijn 35ste levensjaar blikt Proximus Pickx terug op de carrière van de man die vooral bekend is door zijn rol als tegenspeler van Harry in de hitsaga ‘Harry Potter’. Hier zijn vijf dingen die je niet wist over de vertolker van Draco Malfoy en zijn link met de tovenaarsfranchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij deed auditie om Harry en Ron te spelen

Tom Felton was 13 jaar oud toen hij auditie deed voor 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Maar wist je dat hij oorspronkelijk helemaal niet solliciteerde naar de rol van Draco Malfoy? Hij deed eigenlijk auditie om de held van het verhaal, Harry, te spelen. Hij deed zelfs auditie voor de beste vriend van de gebrilde tovenaar, Ron! Uiteindelijk werd hij gecast als de tegenspeler in het verhaal. "Ik wilde de rol van Harry Potter, maar werd gecast als zijn vijand! Het is eigenlijk geweldig om de slechterik te spelen", onthulde de jonge Felton. Achteraf bekeken is hij blij dat hij op een of andere manier deel heeft uitgemaakt van de saga.

Hij had de boeken niet gelezen

De acteur bekende dat hij geen enkele van de ‘Harry Potter’-boeken had gelezen toen hij auditie deed voor de eerste film. Volgens Felton heeft zijn gebrek aan kennis van het magische universum hem zijn rol opgeleverd. Hij zei dat in de laatste selectiefase alle overgebleven kandidaten voor Draco werden samengeroepen. Er werd hen gevraagd om beurtelings hun favoriete passage uit het boek te vertellen. Felton dacht dat hij weg kon komen met het herhalen van wat de buurjongen had gezegd. Chris Columbus doorzag hem en werd waarschijnlijk verleid door zijn rebelse kant... Zo kreeg hij de rol.

Een fan wilde hem adopteren

Sommige fans kennen geen grenzen en kunnen zelfs angstaanjagend worden. Zoals die ene snuiter die zich ongetwijfeld heeft laten inhalen door zijn passie en zijn naam wettelijk heeft laten veranderen in Lucius Malfoy. Hij wilde Tom Felton adopteren en ook zijn naam laten veranderen in Draco Malfoy. Een schrikbarend voorstel dat de acteur uiteraard afsloeg.

Hij wou de films niet herbekijken

Tom Felton heeft er lang over gedaan om de films in de saga opnieuw te bekijken. In 2018 vertelde hij dat hij ze niet meer had gezien sinds ze waren verschenen. Hij had eigenlijk een heel specifiek idee in gedachten: hij was van plan ze alleen met zijn kinderen te bekijken. "Ik bewaar ze voor een speciale dag", zei hij. "Ik wil ernaar kijken met mijn twee kinderen als ik wat ouder ben." Een mooie belofte die de acteur uiteindelijk niet nakwam, maar waarmee hij wel scoorde bij de fans! Hij bekeek de films live op sociale media en deelde zijn reacties met de community.

Hij is erg actief op TikTok

De gemeenschap van Harry Potter-fans, bekend als de Potterheads, is heel actief, vooral op sociale netwerken. Tom Felton sprong op de kar en communiceert met zijn fans via TikTok. Hij post content die te maken heeft met zijn iconische rol als Draco Malfoy, en deelt daarover video's van kijkers. Hij heeft zelfs een hashtag gecreëerd, #dracotok, waarop gebruikers hun montages of filmpjes delen. De meest vaardige fans slagen er zelfs in om de sfeer van de film te reconstrueren en te doen alsof ze een scène delen met Draco. Felton deelt daarnaast ook zijn dagelijks leven en zijn liefde voor muziek als artiest met zijn fans.

@t22felton I’ve really gotten to know all these different versions of myself through the writing process #beyondthewand ? origineel geluid - caroline ??

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top