Welshman Tarling wint tijdrit bij junioren, Marivoet wordt achtste en Verbrugghe kent pech

Wielersport | De Welshman Joshua Tarling heeft zich vandaag tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren gekroond. Duarte Marivoet was de beste Belg op de achtste plaats. Jens Verbrugghe, een medaillekandidaat, werd pas 26e maar kende pech want hij moest met een reservefiets aan de slag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De achttienjarige Tarling legde de 28,8 km in het Australische Wollongong af in 34:59 (gem. 49,39 km/u). Daarmee was hij negentien seconden sneller dan de Australiër Hamish McKenzie. De Duitser Emil Herzog vervolledigde het podium op 33 seconden.

Tarling werd vorig jaar in Brugge tweede in de tijdrit achter de Deen Gustav Wang. Alec Segaert, die maandag zilver won bij de beloften, vervolledigde toen het podium. Voor volgend seizoen heeft het Welshe wielertalent al onderdak gevonden bij INEOS Grenadiers. 

Duarte Marivoet finishte als achtste op 1:40. Jens Verbrugghe zette de 26e tijd neer op 2:58 van Tarling. De zeventienjarige zoon van ex-prof Rik Verbrugghe startte als voorlaatste en werd door Tarling voorbijgereden. Hij kon als excuus wel inroepen dat hij zijn tijdrit met een reservefiets moest afwerken omdat zijn eigen fiets naar verluidt was afgekeurd. 

Verbrugghe was begin juli op het EK in Portugal nog goed voor zilver in de tijdrit. Marivoet, ook 17, werd daar vierde.

Eerder op de dag won Febe Jooris brons in de tijdrit voor meisjes junioren en zorgde zo voor de derde Belgische medaille na het brons van Remco Evenepoel en het zilver van Alec Segaert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top