Bäckstedt na goud op het KW tijdrijden dames junioren: "Heel bijzonder"

Wielersport | Daags na de begrafenis van de Britse queen veroverde Zoe Bäckstedt de gouden medaille op het WK tijdrijden bij de dames junioren. 'Dit is heel bijzonder en emotioneel", zei ze na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Gisteren was een heel rare en bijzondere dag", aldus de Britse, "we keken naar de begrafenis van de koningin, hielden twee minuten stilte in ons hotel en luisterden ook naar het nieuwe volkslied. Het is echt speciaal om nu deel uit te maken van de Britse selectie, ik ben heel trots op die trui en ik word wereldkampioene daags na de begrafenis. Dat maakte me wel even emotioneel en is bijna onwezenlijk."

De Britse was ook vorig jaar topfavoriete voor het WK tijdrijden, maar moest toen vrede nemen met zilver. Op de wegrit haalde ze wel haar gram. "Neen, ik heb daar vooraf niet aan gedacht", zei ze nog, "dat mag je niet door je hoofd laten spoken. Ik wilde wereldkampioene worden en ik wilde graag onder die 20 minuten duiken (niemand anders slaagde daar in op dit WK), maar dat ik zo snel zou zijn, had ook ik niet verwacht. Zaterdag werkte ik een goede verkenning af en daarna heb ik gewoon niet te veel meer aan het WK gedacht. Ik wilde gewoon genieten van het moois dat Australië biedt en niet te veel met de koers bezig zijn. Dat is me gelukt, ik kwam hier ontspannen aan de start."

"Dit was een van mijn hoofddoelen van dit seizoen. Vorig jaar eindigde ik als tweede, ik haalde nu alles uit de kast om het goud te pakken en kende een uitstekende voorbereiding. Dat heeft geloond. Nu wil ik graag ook de wegrit winnen, maar we zien wel hoe het gaat."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top