Bondsvoorzitter Van den Bulck benadrukt belang goede infrastructuur

Voetbal | Paul Van den Bulck, de voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB), was maandag een tevreden man bij de officiële opening van het nieuwe bondsgebouw in Tubeke. Van den Bulck wilde onderlijnen dat de bond bezig is met een inhaalslag op infrastructureel vlak. België wil, indien het zich de komende week kwalificeert, de Final Four van de Nations League in juni volgend jaar organiseren. De kandidatuur voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027 is ook een prioriteit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een goede infrastructuur is erg belangrijk", legde Van den Bulck uit. "We hebben internationale ambitie. De Belgische voetbalbond was te lang afwezig van het internationale toneel, en dat ondanks de prestigieuze prestaties van onze nationale teams. We zouden liever vandaag dan morgen het WK vrouwenvoetbal organiseren. We zijn, samen met Nederland en Duitsland, kandidaat voor de editie van 2027 en we kijken daar enorm naar uit."

De bond wil ook de Final Four van de Nations League organiseren, als de Rode Duivels zich komende week kunnen plaatsen. "Het zou fantastisch zijn voor onze fans dat deze fantastische lichting spelers in eigen land kan strijden voor een trofee", aldus Van den Bulck. "We hebben een akkoord met de stad Brussel voor enkele kleine aanpassingen van het Koning Boudewijnstadion. Bij kwalificatie zijn we grote kandidaat voor de organisatie."

"Het Koning Boudewijnstadion voldoet momenteel niet meer aan de moderne comfortvereisten", erkende Van den Bulck. "Dat geldt ook voor vele clubstadions. Clubs botsen op obstakels, onder meer op het vlak van vergunningen. We willen samen met de autoriteiten een oplossing hiervoor vinden. Een goede infrastructuur is ook belangrijk voor het imago en de economie van ons land."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top