Woody Allen kondigt pensioen aan en gaat roman schrijven

Films | Regisseur Woody Allen kondigde in de Spaanse Krant La Vanguardia aan dat hij na het maken van Wasp 22 geen films meer zal draaien. Na de productie van die film wil de 86-jarige man een roman gaan schrijven.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Mijn idee is om geen films meer te maken en me te gaan concentreren op het schrijven", vertelt hij. Dit najaar beginnen de opnames van zijn laatste film in Europa. In juni kondigde hij nog aan dat hij van plan was om nog "één of twee films te maken." De regisseur vertelde dat de opkomst van streamingsdiensten ervoor zorgt dat hij zijn job minder leuk vind. "Toen ik vroeger films maakte, gingen die naar filmhuizen door het hele land. Nu maak je een film die een paar weken te zien is in een filmhuis, voordat die naar een streamingdienst of betaalkanaal gaat. Het is niet hetzelfde", zei hij.

In Hollywood kreeg de populariteit van Allen een ferme knauw nadat hij werd beschuldigd van seksueel geweld. Het was zijn dochter Dylan die getuigde dat haar vader haar misbruikt had op jonge leeftijd. De regisseur heeft de feiten altijd ontkend.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top