ESL Pro League: geen play-offs voor HEET Gaming

Esports | HEET Gaming zal niet meedoen aan de play-offs van het zestiende seizoen van de ESL Pro League. Het Franse team eindigde de groepsfase op de laatste plaats. MOUZ, Heroic en Complexity bemachtigden de drie kwalificatieplaatsen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er is nog maar één groep te spelen in dit zestiende seizoen van de ESL Pro League. Terwijl groep D aanstaande woensdag aan de competitie begint, was het groep C die vorige week werd uitgevochten. In deze groep zaten bekende teams als Heroic en ENCE, maar ook de enige Belgische kanshebbers in het toernooi. Aan de kant van Complexity konden we namelijk rekenen op de aanwezigheid van Anton Van Gorp – assistent-coach van de formatie – om onze kleuren te verdedigen. De organisatie van HEET Gaming is dan weer in België gevestigd.

Gelukkig voor ons heeft een van deze teams zich weten te plaatsen voor de play-offs, die op 27 september zullen plaatsvinden: Complexity! Het internationale roster moest op de laatste dag tegen ENCE winnen om zich te kwalificeren. Ook Heroic, dat eerder op de dag Astralis versloeg, kon met de eer strijken. De ploeg van Anton Van Gorp staat nu op de derde plaats in de groep, met drie overwinningen en twee nederlagen.

Bovenaan het podium staat MOUZ nek aan nek met Heroic. MOUZ eindigde op plaats 1 dankzij hun rondeverschil van +32, terwijl dat van Heroic in hun laatste wedstrijd tot 26 was gedaald. Een klein verschil, maar een die nuttig zal zijn als ze eenmaal in de play-offs zitten.

De eerste plaats betekent dat de MOUZ-spelers rechtstreeks naar de kwartfinales van de competitie gaan. Dat zou kunnen voorkomen dat ze het moeten opnemen tegen grote namen die niet bovenaan in hun groep zijn geëindigd, en die dus de round of 16 zullen moeten doorstaan. Daar horen FaZe Clan, Natus Vincere en Outsiders bij.

De Fransen van de Belgische organisatie HEET Gaming moeten hergroeperen. JACKZ en zijn teamgenoten deden het niet beter dan één, weliswaar zeer fraaie, overwinning, tegenover vier nederlagen. De spelers wonnen in drie rondes tegen Astralis in een zeer competitieve BO.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top