Hacker lekt gameplay van GTA VI

Nieuws | Verschillende uren gameplay van het volgende deel van de GTA-licentie zijn dit weekend gelekt op sociale media. Rockstar Games, de ontwikkelaar van het spel, lijkt slachtoffer te zijn geworden van een hack. De hacker dreigde andere gestolen inhoud, zoals de source code van sommige van de spellen, vrij te geven. In een laatste bericht verklaarde hij dat hij door de uitgever was betaald, zoals gevraagd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Velen hebben het er al over als “de grootste videogame leak ooit”, en het is nog steeds niet voorbij… Deze zondag plaatste een mysterieus account genaamd “teapotuberhacker” een bericht op een onofficieel forum gewijd aan de GTA-franchise. Daarin staat een link naar 90 clips van het volgende deel van het vlaggenschip van Rockstar Games: GTA VI.

De beelden deden al snel de ronde op sociale media en de twijfel over het waarheidsgehalte van de video’s werd al snel weggenomen – eerst door enkele bronnen dicht bij Rockstar Games, daarna door het bedrijf zelf. Maar in de studio zelf heerst vooral bezorgdheid. In zijn bericht verklaart de hacker namelijk in het bezit te zijn van veel meer gegevens, waaronder de source code van GTA V en GTA VI, als het ware het skelet van de twee spellen.

Een screenshot van het bericht van de hacker.

Een paar uur later kondigde hij in een ander bericht aan dat hij de source code van GTA 5 wilde verkopen, waarbij hij aangaf geen bedrag onder de vijf cijfers te accepteren. Deze verklaring is niet erg verrassend als je het cv van de vermeende hacker ziet, die enkele dagen geleden nog Uber hackte. Hij aarzelde niet om zijn staat van dienst in zijn verschillende berichten naar voren te brengen.

Wat hebben we van de beelden geleerd?

Zoals je kan afleiden uit de beelden, die we je hier niet laten zien, krijgen spelers de mogelijkheid om te spelen als een mannelijk OF vrouwelijk personage! Hoewel niets is bevestigd, worden er twee namen in de gegevens genoemd: Jason & Lucia.

De inhoud van de video’s laat over één ding weinig twijfel bestaan: Vice City maakt zijn terugkeer! Die informatie wordt bevestigd door de map van het spel, die vanmorgen werd vrijgegeven door de hacker.

Natuurlijk, als er kritiek is op de kwaliteit van de getoonde beelden, moet men in het achterhoofd houden dat het spel zich nog in een vroege ontwikkelingsfase bevindt. Zoals in de clips te zien is, ontbreken er verschillende textures en verschijnen er soms debug tools voor ontwikkelaars op het scherm.

De hacker beweerde maandagochtend dat hij betaald werd door Rockstar Games.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top