'Hotel Romantiek' aflevering 3: de driehoeksverhouding

Films | In de derde aflevering van het huidige seizoen van ‘Hotel Romantiek’ barst de strijd om de harten van enkele deelnemers helemaal los. Zowel Lizzy, Paul als Roosje blijken goed in de markt te liggen. Wekelijks selecteren wij onze favoriete opdracht, een ontroerend verhaal en de overslaande vonk van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Hotel Romantiek' aflevering 2: de driehoeksverhouding

Dirk en Marianne begonnen goed aan hun nacht in de liefdesgrot, maar voor Marianne heeft de vonk van aflevering 2 niet tot een gezellig warm vuur geleid. Dirk is er dan weer wel van overtuigd dat het de goede richting uit gaat. In elk geval focuste deze aflevering op andere bloeiende romances.

De opdracht

De aflevering begon leuk met een opdracht waarin Roosje centraal stond. Een van haar drie eerste keuzes kwam met haar vast te zitten in een kamer die als escape room was ingericht. Tussen Roosje en Paul leidde het niet tot een vonk – Roosje voelde het niet echt – maar iets zegt ons dat we nog niet het laatste hebben gezien van kamer 301. Deze was voorlopig niet onze favoriet, want tot een echte romance leidde het niet.

Ook de tweede opdracht, waarin het begrip zetelzitten een nieuwe definitie kreeg, noemen we niet onze favoriet. De kandidaten moesten per twee in een zetel op twee elektrische steps gaan zitten en raceten door een baksteenoven terwijl ze onderweg enkele typische zetelactiviteiten moesten uitvoeren. Paul kreeg een goede connectie met Lizzy en samen wonnen ze de opdracht. Paul en Lizzy beloofden dat ze aan het einde van de dag elkaar op één zouden zetten, maar er was nog een kaper op de kust.

Dat brengt ons bij de absolute topopdracht van de aflevering. Ook Johan heeft een boontje voor Lizzy, en dus liet hij een opdracht in scène zetten, enkel als excuus om met Lizzy te kunnen picknicken op een prachtige locatie, terwijl andere kandidaten hen schilderen. Well played, Johan. Zoals Philippe Geubels zegt: er zijn geen regels in het spel der liefde.

Het verhaal

Opnieuw openden enkele deelnemers hun hart en vertelden ze over het liefdesleven dat ze er elk al op hebben zitten. Annie is in haar 70ste levensjaar plots gedumpt door haar partner en kan sindsdien niet meer zoveel reizen. Marcel en zijn partner groeiden uit elkaar omdat hij voor het werk steeds lang van huis was. Maar het verhaal van Lizzy, die haar man na 19 jaar huwelijk (waarvan 12 goede jaren) verliet omdat hij teveel dronk en ze haar zoon daar niet meer aan wilde blootstellen, was volgens ons toch het meest aangrijpende van de aflevering. Een moedige, maar ongetwijfeld erg moeilijke keuze.

De vonk

Net daarom zijn we blij dat Lizzy aan het einde van deze aflevering met haar droomman naar de grot mocht. Maar zou het Paul worden, aan wie ze een belofte had gedaan, of toch Johan, die dankzij zijn slinkse picknick kon demonstreren dat hij een warme cocon kon zijn voor haar? Uiteindelijk zette Lizzy Johan op één, dus zijn list heeft gewerkt. Paul had ook laten vallen dat hij nog steeds een boontje heeft voor Roosje, dus zijn teleurstelling is hopelijk niet te groot. Misschien zal die wel groter worden als hij leert dat Roosje hem meer als een vriend ziet. Vindt nog iemand dat het hier wel erg op een tienerdrama begint te lijken?

Bekijk ‘Hotel Romantiek’ op zondag om 20u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top