Spielbergs 'The Fabelmans' wint de publieksprijs in Toronto

Films | De nieuwe speelfilm van Steven Spielberg, 'The Fabelmans', waarin de Amerikaanse regisseur terugblikt op zijn jeugd en zijn ontdekking van de cinema, heeft gisteren op het Toronto International Film Festival (TIFF) de publieksprijs gewonnen en daarmee zijn status als favoriet in de Oscarrace versterkt.

Door Belga

Deel dit nieuws

'The Fabelmans' is een semi-autobiografisch verhaal dat ingaat op Steven Spielbergs eigen jeugd. Deze zeer persoonlijke speelfilm, die in de Canadese metropool in première ging, zal in november officieel worden uitgebracht.

Na een daverend applaus tijdens de wereldpremière op TIFF afgelopen weekend, won de film gisteren de publieksprijs, de belangrijkste trofee die wordt uitgereikt op het Canadese festival dat, in tegenstelling tot Cannes, Berlijn of Venetië, geen officiële competitie kent. Het is echter het belangrijkste filmfestival van Noord-Amerika en wordt nog steeds gezien als een springplank voor de Oscars.

"Zoals ik laatst op het podium zei, ben ik echt blij dat ik deze film naar Toronto heb kunnen brengen", reageerde de 75-jarige regisseur, die wordt beschouwd als een van Hollywoods grootste levende regisseurs, met klassiekers als 'Jaws' en 'E.T.' die op zijn naam staan.

"Dit is de meest persoonlijke film die ik heb gemaakt en de warme ontvangst die ik in Toronto kreeg, maakte mijn eerste bezoek aan TIFF heel intiem en persoonlijk", zei hij. Michelle Williams, Paul Dano en Seth Rogen spelen de hoofdrollen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top