Alles behalve soeverein: Lommel SK ontwikkelt vreemd thuiscomplex

Challenger Pro League | Lommel SK is er zondagavond niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen SL16 FC en zich zo naast Lierse op kop van de ranking te heisen. Integendeel... de Limburgers gingen met 0-1 de boot in en lieten de fans alweer verweesd achter in het eigen Soevereinstadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Lommelse fans moesten zo al voor de derde keer in evenveel thuismatchen lijdzaam toezien hoe hun team er maar niet in slaagt om een doelpunt te scoren in het eigen stadion. Nochtans heeft Lommel niet echt een scoringsprobleem als het buitenshuis speelt. Meer zelfs... met negen goals in drie uitduels is Lommel met voorsprong de vlotst scorende uitploeg van de reeks.

Die negen uitgoals puurde Lommel uit negentien schoten die het binnen het kader mikte. Maar ook in eigen huis trapt Lommel met een mooi gemiddelde ballen tussen de palen. In drie thuisduels belandde het leer vijftien keer tussen de palen (slechts 4x minder dan buitenshuis), maar werd er dus geen enkele keer gescoord.

Thuis: 15 schoten tussen de palen; nul goals
Uit: 19 schoten tussen de palen; negen goals

Lommel toont zich voorlopig dus alles behalve soeverein in het eigen Soevereinstadion. De Limburgers spelen volgende week wederom thuis tegen La Louvière voor de Croky Cup en krijgen een weekje later een nieuwe kans om het thuiscomplex naar de verdoemenis te spelen. De tegenstander dan wordt (titelkandidaat) RWDM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top