Wieland doet Virton - Beerschot kantelen met twee gouden ingrepen

Challenger Pro League | Beerschot VA pakte zondagmiddag een hele belangrijke zege op het veld van RE Virton. De Mannekes konden een 1-0 achterstand ombuigen in een 1-2 overwinning en werd zo misschien wel de grote winnaar van het weekend (bovenin de ranking).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nochtans zag het er een tijdje niet goed uit voor Andreas Wieland en co. Na een intense eerste helft stond thuisploeg Virton - niet geheel onverdiend - 1-0 voor. Temeer omdat Beerschot na het openingsdoelpunt van Abdallah niet echt een vuist kon maken tegen de viriele thuisploeg.

Maar aan de rust deed Andreas Wieland twee ingrepen die de match helemaal deden kantelen. De Oostenrijker schoof Jan Van den Bergh een rijtje naar voor om meer grip te krijgen op het middenveld én ging achterin met twee centrale verdedigers spelen in plaats van drie. Daarnaast bracht hij Thibo Baeten tussen de lijnen (die ietwat onverwacht op de bank moest starten) voor Koshi.

En net die twee ingrepen gaven de match een ander gelaat. Een gretige Baeten had amper tien minuten nodig om de gelijkmaker voorbij Vincensini te koppen en de jonge spits leverde daarna ook nog eens de assist af voor de verlossende 1-2 van... Van den Bergh. Een gouden spelerswissel én een gouden positiewissel dus voor Wieland; die zo zijn team ziet oprukken naar de tweede plaats in het klassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top