Leandro Trossard krijgt Italiaanse trainer bij Brighton & Hove Albion

Premier League | De 43-jarige Italiaan Roberto De Zerbi wordt de nieuwe trainer van Brighton & Hove Albion. Dat maakte de club van Rode Duivel Leandro Trossard zondag bekend. De Zerbi tekende een contract voor vier jaar. Hij volgt de naar Chelsea vertrokken Graham Potter op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tot juli was De Zerbi aan de slag bij Shakhtar Donetsk in Oekraïne, waar de competitie na de Russische invasie werd stopgezet. In eerste instantie bleef De Zerbi nog wel aan boord bij Shakhtar en leidde hij het team bij de 'Shakhtar-toer voor Vrede', een serie van vriendschappelijke wedstrijden ten voordele van het goede doel. De Zerbi was sinds mei 2021 trainer van Shakhtar. Voordien was hij in eigen land hoofdcoach bij onder meer Palermo, Benevento en Sassuolo.

Brighton, na zes wedstrijden vierde in de Premier League, zag Potter naar Chelsea trekken nadat die club Thomas Tuchel had ontslagen. Volgens Engelse media is de kans groot dat Trossard bij de komende wintertransferperiode Potter zal volgen naar de Londense club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top