Enzo Ide wint RX1 in Portugal, Kobe Pauwels doet hetzelfde in RX3

Sport | Na podiumplaatsen in Hongarije (2e) en Riga (3e) heeft Enzo Ide (Audi S1) zondag in Lusorecursos de overwinning gepakt in de Grote Prijs van Portugal Rally Cross (Euro RX1).

Door Belga

Deel dit nieuws

In de stand voor het Europees kampioenschap is Enzo Ide derde met 55 punten, achter de Zweed Anton Marklund (80 punten), die vierde werd in Lusorecursos, en de Let Janis Baumanis (58 punten), tweede zondag in Portugal.

Op 7 en 8 oktober staat de zesde en laatste wedstrijd van het seizoen in het Europees kampioenschap RX1 op het programma in Spa-Francorchamps.

Ook in de RX3 was er een Belg aan het feest. Kobe Pauwels (Volland Racing KFT) verstevigde zijn plaats als leider in het Europese Kampioenschap met 76 punten, met een ruime voorsprong op de Pool Damian Litwinowicz (52 punten).

In de RX2e leidt Viktor Vranckx met 51 punten voor twee Zweden: Isak Sjökvist en Nils Andersson. Ze hebben elk 42 punten. Met overwinningen in de eerste twee maches van het seizoen en een derde plaats in het Letse Riga moet Viktor Vranckx nog twee keer aan de slag dit seizoen: Spa-Francorchamps (8-9 oktober) en Catalonië (29-30 oktober).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top