Robert MacIntyre zet topfavorieten een hak op de Italian Open

Sport | De Schot Robert MacIntyre heeft zondag de met 3 miljoen euro gedoteerde Italian Open (DP World Tour) op zijn erelijst bijgeschreven. Op de Marco Simone-golfbaan, in het Italiaanse Guidonia nabij Rome, toonde hij zich de beste na een thriller die werd beslecht in een play-off.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het toernooi waar de Engelsman Matthew Fitzpatrick, de regerende US Open-kampioen, en de Noord-Ier Rory McIlroy, de FedEx Cup-winnaar, de eerste drie dagen om beurt de leiding namen, pakte MacIntyre uit met een slotronde van 64 slagen. Zo putte de 25-jarige golfer maar liefst tien birdies, waartegen hij ook drie bogeys op zijn scorekaart moest schrijven. Fitzpatrick kon alsnog met een birdie op de laatste hole een play-off uit de brand slepen. Op de eerste extra hole putte de Schot een birdie weg, Fitzpatrick kwam niet verder dan par.

De Fransman Victor Perez, die eerder dit jaar de Dutch Open won, kon beslag leggen op de derde plaats. McIlroy moest na een slotronde van 68 slagen tevreden zijn met de vierde plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top