Marseille ongeslagen aan de leiding, Fadiga afgevoerd op draagberrie

Ligue 1 | Met een 1-1 gelijkspel thuis tegen Rennes blijft Marseille zondag na acht speeldagen in de Franse Ligue 1 ongeslagen. Marseille pakt voorlopig de leiding met 20 punten. Dat is eentje meer dan PSG, dat vanavond op bezoek gaat bij Lyon.

Door Belga

Deel dit nieuws

De twee doelpunten kwamen op naam van Matteo Guendouzi. Eerst een eigen doelpunt (25', 0-1) en vervolgens een kopbal aan de eerste paal, deze keer wel in het juiste doel (52', 1-1). Bij de Bretoenen stond Arthur Theate heel de wedstrijd op het terrein. Hij scoorde bijna met een kopbal in de openingsfase (2'). Jérémy Doku viel in (75e). Rennes staat voorlopig achtste met twaalf punten.

Noah Fadiga zal het duel met Brest tegen AC Ajaccio niet snel vergeten. De verdediger moest het veld verlaten op een draagberrie na een botsing met Ismael Diallo (22'). De Corsicanen wonnen voor het eerst een duel na vijf opeenvolgende nederlagen. Romain Hamouna (65', 0-1) maakte de treffer. Brest (5 punten) en Ajaccio (4) staan samen helemaal onderaan in het klassement.

Na twee mooie overwinningen zonder tegendoelpunt tegen Nice (1-0) en Toulouse (2-0), verloor Clermont zondag van Troyes (1-3). Maximiliano Caufriez stond in de basis en werd in de 70e minuut gewisseld. Brandon Baiye bleef bankzitter bij Clermont. Johan Gastien bracht Clermont meteen op voorsprong gezet (3., 1-0), maar Mama Bladé wiste de voorsprong uit (24', 1-1). De spits uit Guinee-Bissau maakte na rust het tweede doelpunt voor Troyes (54', 1-2). Renaud Ripart (83., 1-3) besliste de wedstrijd. De bezoekers komen zo op plaats 10 in de stand, net voor Clermont dat evenveel punten telt (10 punten).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top