Dortmund ziet Marco Reus viertal weken uitvallen, WK niet in gevaar

Bundesliga | Bij Borussia Dortmund heeft aanvoerder Marco Reus gisteren in de Revierderby tegen Schalke 04 een kwetsuur aan de buitenste enkelband opgelopen, zo bevestigde sportdirecteur Sebastian Kehl vandaag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Uit onderzoek is gebleken dat hij geen breuk heeft opgelopen. Zijn WK komt dus zeker niet in gevaar. We verwachten hem reeds over drie à vier weken weer terug", klinkt het in een korte mededeling. Reus mist wel de komende twee duels met de Mannschaft in de Nations League, tegen Hongarije en Engeland.

Aanvankelijk werd er gevreesd voor een zware blessure bij de 33-jarige Reus, die op het halfuur met een draagberrie en in tranen het veld moest verlaten. 

Dortmund won de Revierderby met het kleinste verschil. De ingevallen 17-jarige Youssoufa Moukoko (82.) scoorde in een kolkend Signal Iduna Park het enige doelpunt van de wedsrtijd. Dankzij de overwinning neemt Dortmund de leiding in de stand. Met 15 punten uit zeven wedstrijden telt het een punt meer dan Union Berlijn, dat wel een wedstrijd minder heeft. Bayern München verloor verassend met 1-0 bij Augsburg en volgt met 12 punten op plaats vier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top