Belgian Cats verliezen laatste oefenduel op Australische bodem

Basketbal | De Belgian Cats hebben in hun laatste oefenwedstrijd voor de start van het WK verloren van Australië. Het gastland voor de komende titelstrijd haalde het in Sydney met 65-61 (rust: 39-20).

Door Belga

Deel dit nieuws

De Cats waren een hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Na het eerste kwart stonden ze 22-5 in het krijt. Daarna knabbelden ze stelselmatig aan hun achterstand, maar de kloof werd niet meer gedicht. 

Julie Allemand werd met 11 punten topschutter bij de Belgen. Ook Antonia Delaere en Hind Ben Abdelkader eindigden in de dubbele cijfers (10 punten), Emma Meesseman sloot af met 6 punten, 7 rebounds en 3 assists. 

Twaalf speelsters kwamen in actie. Bondscoach Valéry Demory moet nu nog beslissen wie het laatste plaatsje in de definitieve kern krijgt: Elise Ramette of Serena-Lynn Geldof.

Vrijdag verloren de Cats een eerste oefenduel met 73-77 van Japan. Komende donderdag openen ze hun WK met een topaffiche tegen de Verenigde Staten. Daarna wachten Zuid-Korea (23/9), Puerto Rico (24/9), Bosnië-Herzegovina (26/9) en China (27/9). De top vier stoot door naar de kwartfinales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top