Jens Verbrugghe en Duarte Marivoet verdedigen Belgische kleuren in tijdrit junioren

Wielersport | Jens Verbrugghe en Duarte Marivoet zijn de Belgische deelnemers aan het WK tijdrijden bij de heren junioren. Verbrugghe pakte zilver op het jongste EK in Portugal, maar blijft voorzichtig met zijn ambitie op het WK. "Met de Australiërs en Amerikanen heb je nu toch wel enkele nieuwe namen aan de start."

Door Belga

Deel dit nieuws

Verbrugghe heeft gelijk. Een referentiekader is er niet echt. Hij reed een sterke chrono op het EK en toonde zich al het ganse jaar regelmatig tegen de klok, maar hij weet niet wat hij internationaal waard is. "Daarom kijk ik ook wel uit naar dit WK", aldus de zoon van Rik Verbrugghe op een persmoment van de Belgische selectie. "Nu kan ik me eens meten met andere jongens. Ik weet niet wat ik moet verwachten en ga gewoon het beste van mezelf geven. Het parcours is ook langer dan het EK (28,8 km versus 22 km), dus dat zal ook een rol spelen."

Bovendien is er onderweg weinig tijd om te recupereren. "Het klimmetje op het parcours is steil en verder is het onderweg moeilijk om een zelfde ritme te houden. Er zitten niet veel vlakke, rechte stukken in het parcours."

De andere Belgische deelnemer is Duarte Marivoet. Hij werd vierde op een seconde van het podium op het jongste EK en is Belgisch kampioen tegen de klok, voor Verbrugghe. "Ik vind het vooral fijn om dit allemaal eens mee te maken", aldus de eerstejaars junior. "We mogen koersen in Australië, we slapen bij de andere Belgen en ik heb hier zelfs al een praatje kunnen slaan met Remco Evenepoel. Dat is wel plezant."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top