Audrey Cordon-Ragot moet door beroerte WK wielrennen laten schieten

Wielersport | De Franse wielerbond maakte eerder al bekend dat Audrey Cordon-Ragot vanwege medische redenen niet zou deelnemen aan de wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Wollongong. De 32-jarige renster gaf vandaag op Twitter meer uitleg bij haar forfait. Ze deelde mee vorige week zondag een beroerte te hebben gehad.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het leven heeft altijd verrassingen voor je in petto en deze week heb ik meer dan ooit geleerd dat het leven veel belangrijker is dan wat dan ook", gaf ze aan. "Mijn niet-aanwezigheid voor het WK werd door verschillende mensen gezien als een vorm van wispelturigheid, de schrik om te verliezen of een gebrek aan respect voor het Franse team. Maar het is te wijten aan een beroerte, waarvan ik vorige week zondag het slachtoffer was."

De Française van Trek-Segafredo werd dit seizoen zowel Frans kampioen op de weg als in het tijdrijden. Verder won ze de Postnord Vargarda in Zweden (WorldTour) en twee weken geleden nog een rit in de Simac Ladies Tour (WorldTour).

De Franse selectie bij de vrouwen voor de wegrit bestaat na het forfait van Cordon-Ragot uit Aude Biannic, Coralie Demay, Juliette Labous, Marie Le Net, Evita Muzic, Gladys Verhulst en Jade Wiel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top