Lawson Craddock mist WK door visumproblemen

Wielersport | Lawson Craddock zal niet deelnemen aan het WK wielrennen in het Australische Wollongong. De Amerikaan zou oorspronkelijk deelnemen aan de tijdrit, mixed relay en wegrit, maar hij kreeg zijn visum (net) te laat en miste daardoor zijn vlucht.

Door Belga

Deel dit nieuws

De dertigjarige renner van Team BikeExchange-Jayco kreeg de goedkeuring van zijn visum voor Australië twintig minuten nadat zijn vlucht was vertrokken. Hij had met een andere vlucht in principe nog op tijd in Australië kunnen geraken voor de tijdrit, maar de motivatie was verdwenen. "Ik had er geen vertrouwen in dat ik dan nog voldoende tijd zou hebben om te herstellen van de Vuelta, het vele reizen en de jetlag", legde hij uit op Instagram. "Het zou moeilijk zijn om mijn beste niveau te halen. Ik ben teleurgesteld door de gang van zaken."

Craddock kroonde zich de voorbije twee seizoenen tot Amerikaans kampioen tijdrijden. Door zijn forfait bestaat de Amerikaanse ploeg voor de wegrit nog uit vijf renners: Neilson Powless, Magnus Sheffield, Keegan Swenson, Scott McGill en Kyle Murphy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top