Voorzitter Van de Weghe (Deinze) haalt uit naar nieuwe eigenaars: "Ik ben bedrogen"

Challenger Pro League | KMSK Deinze zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Oost-Vlamingen moesten winnen van rode lantaarn Dender om het degradatiespook weg te houden uit de Dakota Arena, maar gingen uiteindelijk met 0-2 de boot in. Terwijl coach Takahisa Shiraishi zo weinig mogelijk woorden vuil wilde maken aan de nieuwe verliespartij, besloot voorzitter Denijs Van de Weghe om niet langer te zwijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Shiraishi hield het bij een kort statement op de persbabbel om dan nadien via de social mediakanalen van SK Deinze te stellen dat hij "de nederlaag niet verwacht had." Daarnaast bevestigde hij ook nog dat het "een moeilijke match was voor zijn team" en dat "hij geen oplossingen vond."

Of die uitleg voldoende zal zijn voor de morrende fans (die tijdens de match dan ook nog eens de naam van ex-coach Regi Van Acker scandeerden), lijkt eerder twijfelachtig.

Boze voorzitter

Voorzitter Denijs Van de Weghe liet na de match wel zijn ongenoegen blijken; zowel over de coach als over de investeerders. "Toen ik in mei vernam dat de nieuwe eigenaars een Japanner als trainer gingen aanstellen heb ik laten weten dat ik niet akkoord ging”, aldus Van de Weghe bij Het Laatste Nieuws. “Hou je mond, je hebt niet meer te zeggen, kreeg ik als antwoord. Ik heb dan ook gezwegen."

Maar intussen is de overname van de club helemaal rond en voelt Van de Weghe wel de drang om zijn ongenoegen publiek te maken. "Ik twijfel aan het nieuwe beleid van de club. ACA Partners ging in Europa vier of vijf clubs overnemen en de betere spelers naar Deinze brengen. Maar ze hebben nog niets overgepakt. Dus hebben ze mij bedrogen. Jammer genoeg kan ik er niets meer aan doen. Dat is mijn frustratie. Want ik ben enkel nog voorzitter op papier. Misschien niet lang meer want als we op de laatste plaats staan geef ik mijn ontslag. Want als ik een advies geef luisteren de nieuwe bazen niet.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top