Nicolas Colsaerts haalt de cut niet in Italian Open

Sport | Met een tweede ronde van 73 slagen en een gedeelde 121e plaats is Nicolas Colsaerts er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindfase van de Italian Open (DP World Tour/3 miljoen euro), die doorgaat op de Marco Simone-golfbaan in het Italiaanse Guidonia, nabij Rome.

Door Belga

Deel dit nieuws

Colsaerts, die met een eerste ronde van 75 slagen niet verder kwam dan een gedeelde 118e plaats, moest op dag twee uitpakken met een stevige tweede ronde om de cut te halen. De 39-jarige Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op zijn eerste negen holes vijf birides weg waartegen hij echter ook twee bogeys en een dubbele bogey op zijn kaart moest schrijven. Op zijn laatste negen holes liep het op de vierde hole, een par-3, fout met een triple bogey als gevolg. Na nog een birdie en een bogey werd het een ronde van twee over par en een totaalscore van 148 slagen, zes over par.

De Noord-Ier Rory McIlroy heeft ondertussen de koppositie gegrepen. De nummer twee van de wereld, die eerder dit jaar de Canadian Open en het Tour Championship won waarmee hij eindwinnaar werd in de FedEx Cup, liep een tweede ronde van 66 slagen. Met een score van 133 slagen na 36 holes telt hij één slag voorsprong op de Engelsman Matthew Fitzpatrick, de regerende US Open-kampioen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top