Het ijzingwekkende, waargebeurde verhaal van ‘The Good Nurse’

Films | Zoals elke maand vult het streamingplatform Netflix zijn catalogus aan. Proximus Pickx beveelt ‘The Good Nurse’ aan als een van de nieuwe releases die je niet mag missen. Deze spannende thriller met Jessica Chastain en Eddie Redmayne in de hoofdrollen is geïnspireerd op een ijzingwekkend, waargebeurd verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Good Nurse’ volgt Amy, een verpleegster die al lange tijd samenwerkt met een van haar collega's, Charlie Cullen. De politie verhoort haar over Charlie, met wie ze een vriendschappelijke vertrouwensrelatie heeft. Hij wordt beschuldigd van gruwelijke misdaden, Amy valt compleet uit de lucht.

Charlie is in feite een seriemoordenaar. Hij wordt beschuldigd van het toedienen van dodelijke hoeveelheden insuline aan tientallen patiënten. Hij is in acht verschillende ziekenhuizen geweest, waar hij verschillende moorden heeft gepleegd. Amy probeert haar ex-collega van naderbij te onderzoeken, een man van wie ze dacht dat hij menselijk en empathisch was, maar ontdekt zodoende een heel ander, duister facet van zijn persoonlijkheid...

Cullen wordt ervan verdacht de meest actieve seriemoordenaar aller tijden te zijn, verantwoordelijk voor meer dan 300 moorden. Een huiveringwekkend scenario, naar het scherm vertaald door twee rasacteurs: Jessica Chastain en Eddie Redmayne.

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal

De plot is geen fictie. Charles Cullen bestond echt en pleegde een reeks misdaden in ziekenhuizen. De feiten dateren uit de jaren 80 en 90, een periode waarin de verpleger regelmatig van medische instelling veranderde, tussen New Jersey en Pennsylvania, om niet tegen de lamp te lopen. Hij maakte meer dan 300 slachtoffers, allemaal om het leven gebracht met dodelijke doses medicatie.

Cullen is een gekwelde ziel. In de loop van zijn leven heeft hij niet minder dan twintig zelfmoordpogingen gedaan. De haat die hij in zichzelf heeft, brengt hij over op anderen. Hij vermoordde zijn eerste slachtoffer, een lokale rechter, in 1988 met zijn vertrouwde modus operandi, die hij herhaalde en perfectioneerde doorheen zijn criminele carrière. Telkens wanneer de ziekenhuisautoriteiten de veranderingen in de behandeling van patiënten opmerkten, begonnen te onderzoeken en de waarheid aan het licht dreigde te komen, verhuisde hij naar een andere instelling en begon opnieuw.

Tegelijkertijd gedroeg hij zich in zijn privéleven gewelddadig tegenover zijn vrouw, dochters en hun huisdieren. Zijn geestelijke gezondheid ging achteruit, maar toch ging hij jarenlang door met zijn wrede moorden. In 2003 werd hij eindelijk gearresteerd toen de rechtbanken genoeg bewijs tegen hem hadden verzameld. Hij kreeg de bijnaam ‘Engel des Doods’ en werd veroordeeld tot 17 keer levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating. Cullen ligt aan de basis van een wet in New Jersey die ziekenhuizen verplicht fouten in de behandeling van patiënten te melden en een grondige backgroundcheck te doen van medisch personeel voordat ze worden aangenomen.

Ontdek ‘The Good Nurse’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top