Wat deed Nick Jonas tijdens de tijdelijke split van de Jonas Brothers?

Muziek | Op vrijdag 16 september mag de Amerikaanse zanger Nick Jonas maar liefst dertig kaarsjes uitblazen. Jonas is het brein achter de Amerikaanse band Jonas Brothers die in 2013 uit elkaar ging. Ondertussen is de band opnieuw samen en heeft Nick er al een mooie carrière opzitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nick Jonas heeft een klok van een stem maar dat wist het ventje al vanaf zijn zesde levensjaar. Op die leeftijd werd zijn stemgeluid immers opgemerkt door een manager uit de muzieksector die hem het advies meegaf om in musicals te gaan meespelen. Zo gezegd zo gedaan, want enkele jaren later zagen de ouders van Nick Jonas hem opdraven in de musicals 'Les Misérables', 'The Sound Of Music' en 'Beauty and the Beast'. Die ouders waren trots op Nick maar waren dat ook op zijn twee jongere broers, Joe en Kevin. Die zongen immers mee in het kerkkoor van hun plaatselijke parochie.

Nick was gebeten door de zangmicrobe en maakte in zijn vrije tijd ook eigen nummers. Hij stuurde enkele van die nummers op naar de platenbazen van Columbia Records maar die trokken hun neus ervoor op. Op een dag verzond hij het nummer ‘Please Be Mine’ waarop zijn twee andere broers ook te horen zijn en die combinatie was wel spek naar de bek van de platenbonzen. De broers werden uitgenodigd en kregen een platencontract en een bandnaam voorgeschoteld: Jonas Brothers.

Miley Cyrus

In 2006 kwam het allereerste album van Jonas Brothers uit, genaamd ‘It’s About Time’. De drie broers werkten voor dit album samen met de beste singer-songwriters uit de Amerikaanse muziekindustrie maar het album brak helaas geen potten. Dat jaar kwam Nick, oudste van de drie Jonas-broers, wel in het nieuws omdat hij een relatie had met Miley Cyrus die toen de hoofdrol speelde in de Disney Channel-reeksHannah Montana’. In 2007 liep hun relatie op de klippen waarna Cyrus het nummer ‘Seven Things’ (2008) uitbracht. Daarin ging ze dieper in op de relatie met Nick.

Een jaar na ‘It’s About Time’, bracht de band een tweede album uit: ‘Jonas Brothers’. Dat album bevatte enkele hitsingles waaronder ‘Hold On’ en ‘S.O.S.’ maar het was pas bij het derde album in 2008 dat de wereld de Jonas Brothers echt leerde kennen. Dat album, ‘A Little Bit Longer’, was een groot succes en bevatte nummers zoals ‘Burnin’ up’, ‘Lovebug’ en ‘Tonight’. De drie broers genoten steeds meer bekendheid en waren in 2008 ook te zien in de populaire Disney-film ‘Camp Rock’ waar ook actrice Demi Lovato in meespeelde.

In 2009 volgde hun vierde album: 'Lines, Vines and Trying Times'. De recensies waren niet uitsluitend positief maar de band stond wel volledig achter het album. In 2013 kondigden de drie broers echter aan dat ze een pauze gingen nemen en ging de band uit elkaar. Dit zorgde voor heel wat teleurstelling bij hun tienduizenden fans wereldwijd.

Tijd voor eigen projecten

De broers maakten van de pauze gebruik om aan eigen projecten te werken, maar die waren enkele jaren voordien al opgestart. Zo kwam Joe Jonas in 2011 al met het eigen album 'Fastlife' op de proppen en was Nick Jonas met zijn eigen band ‘Nick Jonas & The Administration’ al op tournee geweest. Hij had in 2010 al een eerste studio-album onder eigen naam uitgebracht ‘Who I Am’, gevolgd door ‘Nick Jonas’ in 2014 en ‘Last Year Was Complicated’ in 2016. Hij was daarnaast ook in de films ‘Jumanji: Welcome to the Jungle' (2017) en 'Jumanji: Next Level' (2019) te zien.

De fans van Jonas Brothers bleven zes jaar op hun honger zitten tot er in 2019 plots een nieuw nummer van de band verscheen: ‘Sucker’. In april 2019 kondigde de broers hun vijfde studioalbum aan: ‘Happiness Begins’. Nick en zijn broers zijn tijdens hun pauze nooit op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Ze gingen bijvoorbeeld niet door een fase van rebellie zoals dat met Miley Cyrus wel het geval was en spraken zich ook al openlijk uit tegen drugs en alcohol. Het enige waar de jongelui momenteel aan denken, is steengoede muziek maken. Nick houdt zich bovendien bezig met zijn dochtertje dat hij sinds begin dit jaar heeft met het Indiase model  Priyanka Chopra.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top