KU Leuven en Onze Natuur werken samen aan nieuwe documentairefilm

Films | De KU Leuven en Onze Natuur, een organisatie die mensen wil warm maken voor natuur en natuurbehoud, hebben vrijdag een nieuwe samenwerking aangekondigd. De twee partners hebben samen een documentairefilm gemaakt, waarmee ze hopen nog meer mensen te kunnen bereiken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Onze Natuur, een huismerk van media- en marketinghuis Hotel Hungaria, probeert sinds 2019 mensen warm te maken voor de Belgische fauna en flora. Het doet dat aan de hand van nieuwsberichten, artikels en videobeelden over de natuur. Samen met de KU Leuven wordt er nu een film uitgebracht. 

"De natuur op zich is enorm complex en prikkelt onze nieuwsgierigheid. Hoe zit de natuur in elkaar? Waarom is het zo belangrijk dat we er goed voor zorgen? Onze Natuur levert een grote inspanning om de antwoorden op die vragen tot bij de man in de straat te krijgen", vertelt Gerard Govers, vicerector van de KU Leuven. "Als universiteit willen we de boodschap die Onze Natuur uitdraagt, ondersteunen met de juiste wetenschappelijk informatie."

In de documentaire zullen enkele KU Leuven-wetenschappers, zoals biologen en ecologen, aan het woord komen. De film komt op 21 september in de Belgische bioscopen. Later zal de productie in zeven delen worden uitgezonden op Canvas en VRT MAX.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top