Moet Eden Hazard vrezen voor zijn basisplaats bij de Rode Duivels?

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez heeft Eden Hazard opgeroepen voor de matchen in de Nations League tegen Wales en Nederland. De speler zit echter nog steeds in een moeilijke situatie bij Real Madrid. Blijft Hazard een basispion bij de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard werd in de zomer weer veel gelinkt aan een transfer, maar de Belg bleef bij Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti kondigde aan dat Hazard meer ging spelen, maar dat valt voorlopig tegen. Hazard komt als flankaanvaller niet meer voor in de plannen van de Italiaan, aangezien hij van mening is dat Hazard te weinig volume heeft.

Bijrol bij Real Madrid

Hazard is de back-up van Karim Benzema, die geblesseerd uitviel voor enkele weken. De 31-jarige Belg bleef dit seizoen al vier keer negentig minuten op de bank zitten. Tegen Celtic Glasgow toonde Hazard zich nog met een goal en een assist en iedereen hoopte dat de trein eindelijk weer was vertrokken. Hij mocht, door de blessure van Benzema, starten tegen Mallorca. Na een onzichtbare partij werd hij al na 59 minuten gewisseld. Tegen RB Leipzig moest Hazard Rodrygo voor zich dulden, waardoor duidelijk is dat hij héél weinig krediet heeft bij Ancelotti. Hazard speelt een bijrol bij Real Madrid en kan hij nog een hoofdrol opeisen bij België?

In 2022 was de bijdrage van Hazard bij de Rode Duivels heel mager. In vier matchen in de Nations League was hij goed voor 0 goals en 1 assist. In zijn laatste interland tegen Nederland werd hij bij de rust gewisseld. Enkel tijdens de 6-1-zege tegen Polen was hij goed voor een assist. De voormalige speler van Chelsea en Lille OSC speelde geen enkele keer 90 minuten. De laatste keer dat Hazard nog eens de volle 90 minuten speelde bij de nationale ploeg dateert al van 21 juni 2021 tegen Finland.

Twijfels bannen in de Nations League

Hazard is dit seizoen fysiek weer fit, wat al hoopgevend is. Inzake wedstrijdritme heeft hij echter nog steeds een probleem. Kan Hazard op het WK een stevig programma aan met meerdere wedstrijden op korte tijd? Kan hij als invaller meer het verschil maken? Het zijn vragen die Roberto Martinez zich moet gaan stellen en tegen Wales en Nederland zal duidelijk worden welk niveau hij nu echt haalt.

Met Leandro Trossard, Charles De Ketelaere, Yannick Carrasco en mogelijk ook Jérémy Doku (die ook fysiek veel problemen heeft gehad en eerst ritme mag opdoen bij de Belgische beloften) zijn er potentiële vervangers voor Hazard. Kan Hazard tegen Wales en Nederland de twijfels wegspelen? Voor de 31-jarige Hazard wordt deze interlandperiode alvast zeer belangrijk.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen België en Wales op donderdag 22 september vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top