De Laver Cup wordt 'the last dance' van Roger Federer

Sport | Van 23 tot en met 25 september kunnen de tennisfans genieten van de Laver Cup. Daarin spelen ‘Team Wereld’ en ‘Team Europa’ tegen elkaar. Roger Federer, die zijn afscheid aankondigde, zal van de partij zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze Laver Cup heeft de uitstraling van een Grand Slam. De beste tennissers van Europa nemen het op tegen de beste spelers van andere continenten. Deze vijfde editie zal alvast bijzonder speciaal worden, aangezien Roger Federer in de O2 Arena in Londen zijn rijkgevulde carrière zal beëindigen. Naast hem zullen ook andere iconen van de tennissport zoals Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray van de partij zijn.

'Team Europa' is favoriet

Het Europese Team, waarvan Bjorn Borg de aanvoerder is, krijgt daardoor de uitstraling van een ‘Dream Team’. Stéfanos Tsitsipás en Casper Ruud, recent finalist op Roland-Garros en de US Open, zullen het Europese team ook nog gaan vervoegen. Straffe kost.

'Team Wereld’ spreekt iets minder tot de verbeelding. Aanvoerder John McEnroe kan rekenen op de Canadees Félix Auger-Aliassime, de Argentijn Diego Schwartzman, de Australiër Alex de Minaur en het Amerikaanse trio bestaande uit Taylor Fritz, Jack Sock en Frances Tiafoe. Laatstgenoemde, recent halvefinalist op de US Open waar hij een zekere Rafael Nadal versloeg, is niet van plan om zich nu al neer te leggen bij een nederlaag tegen ‘Team Europa’.

"Het is een geweldig evenement en ik hoop dat ik deze keer punten kan verdienen voor ‘Team Wereld’ in Londen. Ik weet wat ik kan verwachten en ik denk dat we deze keer een grote kans hebben om te winnen", zei hij op de website van de Laver Cup. Alles is alvast aanwezig om er een geweldig spektakel van te maken. ‘Team Wereld’ wil eindelijk eens met de eindzege aan de haal gaan, want de afgelopen vier edities was het telkens ‘Team Europa’ dat aan het langste eind trok.

Volg de Laver Cup van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top