Martinez selecteert Zeno Debast voor Nations League-duels tegen Wales en Nederland

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez roept Zeno Debast op voor de Nations League-duels tegen Wales (22 september in Brussel) en Nederland (25 september in Amsterdam). De achttienjarige centrale verdediger van Anderlecht is de enige debutant in de selectie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku is er niet bij. De Belgische topschutter aller tijden is bij Inter al een tijdje out met een blessure aan het bovenbeen.

Martinez selecteerde Jason Denayer maar hij zal niet spelen tegen Wales of Nederland. De centrale verdediger zit sinds zijn vertrek bij Lyon op het einde van vorig seizoen zonder club en zal bij de nationale ploeg alleen trainen, zo verduidelijkte de bondscoach.

België speelt tegen Wales en Nederland zijn laatste twee wedstrijden in groep 4 van de A-divisie. Na vier speeldagen staan de Rode Duivels met 7 op 12 op de tweede plaats, op drie punten van leider Nederland. Oranje opent zijn tweeluik met een verplaatsing naar Polen. Dat staat derde met vier punten, Wales sluit de rij met een punt. Enkel de groepswinnaar kwalificeert zich voor de Final Four, die in juni 2023 gespeeld wordt. De laatste degradeert uit de groep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top