Vijf duels, nul zeges in 1B: 10 teams deden het Dender voor; 7 eindigden laatste of haalden licentie niet

Challenger Pro League | Met een magere één op vijftien zal Dender EH zich haar rentree bij de profs wel anders hebben voorgesteld. En hoewel de prestaties uit de vorige twee duels bemoedigend waren, wordt er toch vooral gesnakt naar een eerste overwinning. Die moet er straks komen op het veld van provinciegenoot SK Deinze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deinze is namelijk ook niet al te best bezig en Dender zou bij winst tot op één puntje van de Tigers kunnen naderen. Bovendien zouden Regi Van Acker en zijn troepen zo ook meteen weer aansluiting vinden bij de rest van het klassement.

Dat zou een opsteker van jewelste zijn, want met nul overwinningen uit vijf duels staat Dender EH in een rijtje van clubs die in het verleden geen al te beste resultaten meer boekten na hun slechte start. Zeven van de tien teams die in de eerste vijf duels van het seizoen geen driepunter konden pakken, eindigden dat seizoen als laatste of degradeerden omdat de licentievoowaarden niet gehaald werden.

1B-historie

In 2017-2018 moesten Lierse SK, KVC Westerlo én AFC Tubize langer dan vijf speeldagen wachten op de eerste overwinning. Uiteindelijk eindigde Tubize als laatste, maar degradeerde Lierse omdat het geen licentie kreeg.

In 2018-2019 was AFC Tubize alweer slecht gestart en boekte het pas de eerste overwinning op speeldag 6. Maar ook dit keer eindigden de Brabanders als rode lantaarn en dit keer degradeerden ze wel.

In 2019-2020 namen Lommel SK, KSV Roeselare en Sporting Lokeren een valse start. Roeselare en Lokeren belandden in de degradatie Play-offs, maar speelden uiteindelijk niet tegen elkaar omdat Lokeren het faillissement aanvroeg en Roeselare geen licentie kreeg. Beide teams verdwenen uit het profvoetbal.

In 2021-2022 moest Club NXT als beloftenteam maar liefst 10 wedstrijden wachten op een eerste zege. Op speeldag 11 was het eindelijk 'prijs', maar dat kon niet verhinderen dat de Brugse jonkies afgetekend laatste eindigden in dat seizoen.

En vorig seizoen was er dan RE Moeskroen; dat ook pas op de tiende speeldag een eerste keer kon winnen. De Henegouwers slaagden er uiteindelijk nog in om Virton achter zich te houden in het eindklassement, maar degradeerden toch omdat ook zij geen licentie kregen.

Positieve verhalen

Slaagden er wél in om na nul zeges in de eerste vijf competitieduels niet als laatste te eindigen én uit de klauwen van het licentiemonster te blijven: OHL (2016-2017), KVC Westerlo (2017-2018) en Lommel SK (2019-2020).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top